Drie locaties van RSG Wolfsbos ontvangen daltonlicentie

Drie locaties van RSG Wolfsbos in Hoogeveen hebben deze week de daltonlicentie ontvangen. De school heeft hiermee ook nog eens een bijzondere primeur. Locatie De Meander is namelijk de eerste praktijkonderwijsschool in Nederland met een daltonlicentie.

Visie op onderwijs
Nelleke Buhler, docent Engels en dalton coördinator bij RSG Wolfsbos vertelt enthousiast: “Ruim vier jaar geleden begon de zoektocht naar een kapstok om onze visie op het onderwijs onder te brengen. Dalton bleek na een periode van oriëntatie en scholing, naadloos aan te sluiten bij onze bedoeling. Sindsdien hebben alle studiedagen in het teken gestaan van daltonisering en zijn de meeste docenten dalton gecertificeerd. De locaties Harm Smeenge, Dikkenberg en De Meander vormen inmiddels samen het Dalton Beroepen College. Op deze drie locaties wordt lesgegeven vanuit de Daltonprincipes, waarmee we investeren in de duurzame ontwikkeling van onze leerlingen. Hierbij kan je onder andere denken aan zelfstandigheid, samenwerken, verantwoordelijkheid en extra vaardigheden voor de toekomst”.

Goede daltonschool altijd in ontwikkeling
Eindelijk was het zover, de dag van de visitatie. De drie locaties van RSG Wolfsbos werden bezocht door een delegatie van de Nederlandse Dalton Vereniging. De hele dag werden er gesprekken gevoerd met leerlingen, ouders, medewerkers en directie. De visitatie vond deels fysiek en deels online plaats. Nelleke licht toe: “Het waren fijne gesprekken waarin we heel open en toch ook kritisch zijn geweest. Dat geeft een zeer voldaan gevoel. En uiteindelijk heeft het geresulteerd in een licentie voor alle drie de locaties. Vanaf nu mogen we onszelf een daltonschool noemen! We zijn ontzettend trots op wat we met elkaar bereikt hebben en kijken met veel enthousiasme naar de toekomst om onze ambities verder vorm te geven. Want een goede daltonschool is altijd in ontwikkeling”. foto: Andre Weima

Deel dit bericht!

Geef een antwoord