NV Concordia Holding bestaat 115 jaar

Hoogeveen – Het komt niet vaak voor dat een bedrijf 115 jaar bestaat, maar Koninklijke NV Concordia Holding, het moederbedrijf van Bouwcenter Concordia, Concordia Keuken & Bad en Primo Keukens bestaat 26 maart  officieel 115 jaar.

Het bedrijf dat in 1906 werd opgericht, begon haar geschiedenis aan de Zomerdijk in Meppel. In 1934 verhuisde het bedrijf naar de Concordiastraat, waar het assortiment werd uitgebreid met houtmateriaal. En Concordia was een van de voorlopers toen begin jaren zestig de eerste toonzalen voor keukens in Nederland verrezen. In 1964 werd de eerste keukentoonzaal aan de Concordiastraat in gebruik genomen. Inmiddels heeft Concordia 2 Concordia Keuken & Bad showrooms en 7 Primo Keukens filialen. Sinds 1998 is het huidige hoofdkantoor van Concordia weer gevestigd aan de Zomerdijk. Bij het 100 jarige-jubileum in 2006 heeft Concordia het predicaat Koninklijke Hofleverancier gekregen.

Concordia begon in eerste instantie als betonfabriek. In een later stadium breidde de werkzaamheden uit van fabrikant van betondakpannen naar dé leverancier van hout- en bouwmaterialen. Ondertussen bestaat Bouwcenter Concordia uit 13 vestigingen in Meppel, Hoogeveen, Dieverbrug, Dedemsvaart, Steenwijk, Heerenveen, Grijpskerk, Roden, Genemuiden, Dronten, Urk, Elburg en Oosterwolde en is zeer nadrukkelijk in de regio vertegenwoordigd. Er is er dus altijd eentje dichtbij! Bouwcenter Concordia biedt de vakman alles op het gebied van bouw en verbouw, zowel binnenshuis als buitenshuis, voor zowel de professional als de zelfbouwer. Bouwcenter Concordia biedt een breed pakket aan materialen voor verbouw, nieuwbouw of renovatie. De voorraden zijn dusdanig groot dat een klant nooit misgrijpt en bestellingen binnen 24 uur geleverd krijgt.

Bouwprojecten vergen vakmanschap. Bouwcenter Concordia begrijpt dat als geen ander. Bouwcenter Concordia wil haar klanten optimaal ondersteunen met kennis, professionaliteit en kwaliteit, daarvoor organiseert zij (in tijden van géén corona) samen met fabrikanten regelmatig workshops en producttrainingen voor haar klanten. Bouwcenter Concordia onderneemt bovendien met oog voor de omgeving. Samen met haar klanten zet zij in op duurzaam bouwen en renoveren. Er wordt gestreefd naar energiezuinigheid en het gebruik van materialen die het milieu zo min mogelijk belasten en een lange levensduur hebben.

 

Bouwcenter Concordia is een sterke partner voor bouwbedrijven, aannemers, afbouwbedrijven en zelfbouwers. Vertrouwde kennis en service dichtbij het bouwproject, dat is wat elke bouwprofessional nog krachtiger maakt!

Om het 115-jarig bestaan van Bouwcenter Concordia niet ongemerkt voorbij te laten gaan, zijn er in de week van 22 maart en 29 maart 2021 allerlei acties te vinden in de 13 Bouwcenter Concordia vestigingen. En voor iedere klant ligt er natuurlijk wat lekkers klaar. Graag tot ziens bij Bouwcenter Concordia!

foto: Concordia

Deel dit bericht!

Geef een reactie