Horeca gaat staken: Picknicken op het terras

Landelijk – De horeca is het spuug zat, de verlenging van de lockdown en de vele regels waar het zich aan dient te houden. Op 28 maart wordt er landelijk een picknickmoment afgekondigd. De horeca die al maanden dicht is staat het water aan de lippen, ze voelen zich in de steek gelaten door de overheid en wil proberen via deze weg een laatste signaal af te geven aan Den Haag dat het echt anders moet. 

De horeca stelt zondag de deuren open voor het afhalen van allerlei producten voor een heerlijke picknick. John Harold, uitbater van de Lekkernij, in het centrum van Hoogeveen stelt gratis kleedjes beschikbaar om heerlijk je picknick op te houden bij hem voor de deur. Mensen kunnen binnen met in acht neming van de Corona maatregels hun eten bestellen en afhalen.

De horeca is op het moment van bekend maken van de actie al ruim 33 weken gesloten. De overheid had tijdens de eerste sluiting een kortere termijn van slechts vier weken aangekondigd. Dat de horeca de wanhoop nabij is bekend aldus de Nederlandse Horeca.

De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) meld op haar site begrip te hebben voor deze actie maar dat het niet in lijn is met de actie die deze organisatie voert maar dat het een duidelijk signaal is die naar Den Haag word afgegeven. Eerder zijn er al acties als deze geweest in Breda. Deze actie werd als succesvol beschouwd. Nu word de actie door heel Nederland heen gehouden in de hoop dat de politiek nu wakker word en er meer mogelijk gemaakt gaat worden voor de ondernemers in de Horeca.

Ook in de Wielewaal doet een horeca gelegenheid mee aan deze actie. Doet u als horeca gelegenheid ook mee aan deze actie? Meld dit dan bij onze redactie via redactie@regionieuwshoogeveen.nl, wij zullen u dan vermelden indien gewenst in het persbericht.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord