Bloemen van de corona bloemen actie worden zelfs afgeleverd op de visstek

Hoogeveen – Gisteren is de spits afgebeten van de Corona bloemen actie die door Stichting Actief Samenleven is georganiseerd.

Vorige week konden mensen ouderen nomineren die direct en indirect geraakt waren door het Corona Virus of ouderen die zich kwetsbaar of eenzaam voelen. Op deze oproep is massaal gereageerd. Dankzij donaties van € 250.- van Media2Net, Pro-Vision AV, Schildersbedrijf Michel van Essen, Tapijt & Slaap toko Hoogeveen en Stichting Actief Samenleven gaan er deze dagen maar liefst 130 boeketten worden bezorgd bij ouderen die direct of indirect getroffen zijn door het Corona Virus waarbij eenzaamheid en kwetsbaarheid ook een grote rol spelen.

Bernhardus Annen van Benfleuri en Sam de Gier van Bloemhandel de Gier hebben de handen ineen geslagen en leveren in deze drukke dagen samen 130 boeketten zonder winstoogmerk.

Mensen bijzonder dankbaar

Leo Molendijk, vrijwilliger en lid van het schaduw-bestuur van Stichting Actief Samenleven,   over de reacties aan de deur: ” vrijwel iedereen was blij verrast met deze hart onder de riem in deze lastige tijd.  Maar de ontvangers waren ook de mensen die hun voor een boeket hadden aangemeld, bijzonder dankbaar “. Uitnodigingen om even binnen te komen of een kop koffie te drinken heeft hij maar afgeslagen. Maar het gebeurde ook wel dat mensen niet thuis waren of stomweg de bel niet horen. Dat gebeurde Cor Velting op zijn bezorgronde in Noordscheschut. Marinus voor wie een boeket was bestemd, was na een lange winterperiode eindelijk weer eens de frisse buitenlucht ingegaan. Deze  is opgespoord door de zoon en kreeg zijn bos bloemen en hart onder de riem van de Corona bloemen actie gewoon aan het viswater.

Soms blijft de deur dicht merkte Cor Velting, maar de bloemen komen na een kleine speurtocht toch bij de juiste persoon terecht.

Foto: Martin Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord