Treant start vaccinatie hoogrisicopatiënten

Treant Zorggroep nodigt vanaf deze week medisch hoogrisicopatiënten uit voor vaccinatie tegen het coronavirus. Dit doen we in opdracht van het ministerie van VWS en het RIVM. Het gaat om vier groepen patiënten van wie het afweersysteem niet goed werkt. De Gezondheidsraad heeft geadviseerd om deze mensen voorrang te geven bij vaccinatie, omdat zij een extra groot risico lopen om ernstig ziek te worden van het coronavirus. Patiënten worden gevaccineerd met het Moderna-vaccin.

Medisch hoogrisicopatiënten

Het gaat om deze patiënten:

  • patiënten met een hematologische maligniteit (bepaalde bloedkankers);
  • patiënten met ernstig nierfalen;
  • patiënten na orgaan-, stamcel- of beenmergtransplantatie;
  • patiënten met een ernstige aangeboren afweerstoornis.

Alle patiënten die onder bovenstaande categorieën vallen en de afgelopen 18 maanden een poliklinisch consult bij hun medisch specialist hebben gehad, worden door Treant uitgenodigd voor vaccinatie.

Patiënten worden gebeld voor een afspraak

Patiënten die in aanmerking komen voor vaccinatie worden door Treant gebeld met de vraag of zij gevaccineerd willen worden. Patiënten hoeven dus zelf niet te bellen. Als patiënten gevaccineerd willen worden, plannen we twee afspraken in. Om goed beschermd te zijn tegen het coronavirus moeten patiënten twee keer gevaccineerd worden. Het vaccineren gebeurt op onze ziekenhuislocatie in Emmen.

Patiënten die het betreft krijgen deze week een brief met informatie en instructies thuisgestuurd.

Meer informatie

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Treant start vaccinatie hoogrisicopatiënten

Geef een reactie