Sport

HZVV versterkt zich met Justin Lambers

Zaterdaghoofdklasser HZVV uit Hoogeveen heeft zich versterkt met Justin Lambers. De speler komt over van tweede divisieclub HHC uit Hardenberg.

Lambers (24) is van origine een linksbuiten, maar kan de hele linkerflank bestrijken, dus ook als linksback uit de voeten. Met zijn komst heeft HZVV ingespeeld op het vertrek van Reza Hosseini, die zijn carrière – mede wegens een verhuizing naar Zwolle –  vervolgt bij Go Ahead Kampen. Daar komt hij Gert van Duinen weer tegen als hoofdtrainer.

Hosseini kijkt terug op mooie jaren in Hoogeveen.  ‘Het was een moeilijke beslissing. Ik heb me altijd thuis gevoeld bij HZVV’, zegt hij, ‘maar wegens de gewijzigde omstandigheden is dit de beste keuze.’

Met de komst van Lambers heeft trainer Rick Mulder er weer een mogelijkheid bijgekregen voor de linksbackpositie. In het verleden heeft ook Jan Hup op die positie gespeeld, maar diens voorkeur gaat toch duidelijk uit naar het middenveld. Ook Pim de Jonge is een optie als linkervleugelverdediger. In de voorbereiding zal blijken hoe het ‘nieuwe’ HZVV eruit komt te zien.

Justin Lambers is een exponent van de jeugdopleiding van HHC. Hij maakt sinds 2018 deel uit van de eerste selectie, maar is er niet in geslaagd een basisplaats te veroveren. Lambers moest het vooral doen met invalbeurten. Daarin kwam hij tot één treffer.  In de laatste wedstrijd voor de coronastop maakte hij de 3-1 tegen Jong Sparta.

 

Geef een reactie