Virus via Facebook Messenger

Hoogeveen – Al een aantal weken gaat er een computervirus in de ronde op het internet , en verspreidt het zich razendsnel via Messenger.

Er gaat al een poosje een virus rond op de berichtenapplicatie van Messenger. Gebruikers ontvangen een link met twee verbaasde emoticons en daarachter hun naam. Wie op de link klikt, loopt het risico om gehackt te worden.

Wat kun je doen?
Heb je geklikt op vreemde links in een Messengerbericht? Dan is het verstandig om in ieder geval deze stappen te doorlopen:
Open de browser, check of er plugins in staan die je niet herkent, en verwijder deze. (Als je de link hebt geopend met je smartphone dan kun je deze stap overslaan)
Ga naar het app-overzicht van Facebook. Onder het blokje ‘Apps, websites en plug-ins’ klik je op Bewerken > Uitschakelen.
Verander je wachtwoorden, en verwijder de betreffende berichten. Vergeet niet om ook je vrienden te waarschuwen, mogelijk zijn de berichten ook namens jou doorgestuurd.
Ook verstandig:
Check even je actieve sessies op Facebook (en verwijder vreemde sessies)
En stel ‘Aanmeldgoedkeuring’ in via het tabblad Privacy > Aanmeldgoedkeuringen. Iedere keer als er van een nieuwe browser wordt ingelogd op jouw account, moet je – naast je wachtwoord – een code invoeren.
Je browser opschonen met een speciaal programma en een virusscan uitvoeren.

Deel dit bericht!

Geef een reactie