Online proefstuderen bij Drenthe College

Regio – Ben je op zoek naar een mbo-opleiding en zou je deze graag willen ervaren? Kom dan in de week van 22 t/m 25 maart online proefstuderen bij Drenthe College. Docenten en studenten van de school voor middelbaar beroepsonderwijs staan voor je klaar en gaan graag met je in gesprek. Het online proefstuderen bestaat uit een deel voorlichting en een deel praktijk/workshop. Aanmelden is tot en met donderdag 18 maart mogelijk via drenthecollege.nl/openhuis

 

Een mbo-opleiding kiezen is een hele stap. Door de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om onze DC-locaties in Assen, Emmen of Meppel te bezoeken. Ter vervanging is gekozen voor online proefstuderen. Online proefstuderen is speciaal bedoeld voor vmbo-leerlingen, havisten die geïnteresseerd zijn in een mbo-opleiding, mbo-studenten die willen doorstromen of geïnteresseerden in volwassenonderwijs. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met een link naar een online les in Microsoft Teams.

 

Nieuwe mbo-opleidingen

Vanaf september 2021 gaan er drie nieuwe mbo-opleidingen bij Drenthe College van start. De opleiding Leidinggevende Keuken (niveau 4) is een horeca-opleiding voor studenten met een passie voor het koksvak en leidinggeven. Pedagogisch Medewerker Onderwijs, Opvang en Sport (niveau 4) in Assen is een uitdagende brede opleiding waarbij kinderopvang wordt gecombineerd met sport en bewegen. Perfect bijvoorbeeld voor het werken bij een IKC. De opleiding Beveiliger (niveau 3) in Assen is een nieuwe opleiding waarbij je onder andere leert om beveiligers aan te sturen.

 

Beste Opleiding van Nederland

De Keuzegids mbo 2021 is in januari verschenen. Onze horeca-opleidingen Kok en Zelfstandig Werkend Kok zijn verkozen tot Beste opleiding van Nederland en Topopleiding. Ook onze opleiding Chauffeur Wegvervoer is voor het vijfde jaar op rij de Beste opleiding van Nederland en de kappersopleidingen mogen zich voor de derde keer Beste opleiding van Nederland noemen.

 

Meer informatie

Op drenthecollege.nl/studiekeuze is een webpagina ingericht om studiekiezers te helpen bij hun opleidingskeuze. Belangstellenden kunnen in gesprek gaan met studenten

Deel dit bericht!

Geef een antwoord