Broedseizoen begonnen: blijf op de paden en hou honden aangelijnd

Regio – Genieten van de Drentse natuur kan geweldig in de waterwingebieden van WMD. Maak een wandeling en wie weet kom je dartelende reeën en prachtige vogels tegen. Van maart tot en met juli is het broedseizoen, waarin veel nieuwe dieren worden geboren. Het is belangrijk om je dan extra goed aan de regels te houden; de natuur is in deze periode namelijk bijzonder kwetsbaar.

Makkelijk levens redden

De mooie Drentse natuur behouden, is eigenlijk vrij eenvoudig. Blijf op de paden en houd je hond aan de lijn. Helaas ziet WMD dat het niet naleven van de regels ieder jaar veel dode en gewonde dieren veroorzaakt. Vooral vogels met hun nest op de grond raken tijdens het broeden makkelijk verstoord. Als jij op de paden blijft, blijven de vogels op hun nest.

Aan de lijn

Niet alleen vogels zijn in deze periode kwetsbaar, ook voor reeën is het een spannende tijd. Daarom moeten ook de liefste en meest gehoorzame honden aan de lijn. Onbedoeld kunnen zij stress veroorzaken bij zwangere reegeitjes, met een miskraam als mogelijk gevolg. Neem je trouwe viervoeter dus lekker mee, maar houd ‘m altijd aan de lijn.

Geef een reactie