Prioritering medische risicogroepen COVID-19 vaccinatie

De COVID-19 vaccinatie wordt in principe aangeboden op leeftijd: van oud naar jong (met uitzondering van het zorgpersoneel). Dit omdat het risico op een slecht beloop en sterfte door COVID-19 toeneemt met het stijgen van de leeftijd: het risico is sterk verhoogd bij mensen boven de 60 jaar en neemt verder toe bij een hogere leeftijd. Een uitzondering hierop zijn enkele specifieke medische (hoog)risicogroepen.

Voor de vaccinatie van deze medische risicogroepen wordt het beleid verder uitgewerkt. Zodra er meer bekend is over het traject en de planning, worden de betreffende specialisten en patiënten op de hoogte gesteld.

Let op: Ben je patiënt en val je onder een van deze hoog-risicogroepen? Neem dan NIET zelf contact op met je medisch specialist of huisarts. Op dit moment is de planning nog niet helemaal rond. Je krijgt vanzelf een uitnodiging voor de vaccinatie.

Mogelijk krijg je op basis van je leeftijd eerder een vaccinatieuitnodiging voor een GGD-locatie dan via je arts. Wacht dan niet op die laatste, maar maak gelijk een afspraak zodra je deze brief hebt ontvangen. Hierin staat hoe je de afspraak kunt maken en het nummer van een medische informatielijn, waarbij je kunt informeren of dit vaccin ook voor jouw situatie geschikt is. Bron: GGD

Geef een reactie