Algemeen

Radar Love zal op 11 maart om 12 uur vanaf carillon gemeentehuis klinken

Hoogeveen – Begin februari kwam het bericht dat George Kooymans, mede oprichter van de Golden Earring (s) ernstig ziek. Hij kan niet meer optreden. Vrij vlot komt George zelf met de mededeling dat bij hem ALS gediagnosticeerd is.

Binnen de grote groep fans in Nederland is de verslagenheid alom. De theaters gaven de mogelijkheid tot teruggave van de tickets of er donatie aan de ALS-stichting, een mooi initiatief. Maar de vele fans vonden ook dat de Golden Earring een eerbetoon moet hebben.

Een café in Zoeterwoude, waar de vroeger de Golden Earring oefende zette een oproep op Facebook. 11 maart, de verjaardag van George, moet Radar Love om 17.15 uur in heel Nederland te horen zijn! En daar was de kracht van de fanclub. De eerste fan nam het initiatief om de beiaardier in zijn woonplaats te vragen op het carillon Radar Love te spelen. Hierna ging het snel viraal. De een na de andere gemeente werd gevraagd en nu zal elk bespeelbaar carillon meedoen.

Beiaardier Jasper Stam speelt het nummer op het carillon van het gemeentehuis in Hoogeveen. Dit na een vraag van muziekliefhebber Petra Pera uit Hoogeveen. Jasper Stam werd hiervoor benaderd en stond hier ook meteen voor open. Alleen zal dit niet om 17.15 uur, maar om 12.00 uur zijn op 11 maart.  Natuurlijk staat Petra  zelf bij het gemeentehuis om hier van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen