Wethouder Werner ten Kate overhandigd het eerste Jong Hoogeveen preventiemenu basisonderwijs

Hoogeveen – Vandaag heeft wethouder Werner ten Kate het eerste Jong Hoogeveen preventiemenu basisonderwijs overhandigd aan leerkracht Sanneke van der Veen en de leerlingenraad van ’t Kienholt.

Alle andere scholen ontvangen het preventiemenu met diverse gastlessen via de post.

Het Jong Hoogeveen preventiemenu

In 2016 is gemeente Hoogeveen gestart met het preventiemenu basisonderwijs, om de scholen te helpen. Veel organisaties willen iets van scholen en vragen scholen mee te doen aan preventieactiviteiten om de kinderen te bereiken. Om hier meer verbinding in te krijgen en te voorkomen dat dit ad hoc plaatsvindt, ontvangen scholen al die activiteiten nu gebundeld in het preventiemenu. In het preventiemenu staan gastlessen over onder andere financiën, gezondheid, relaties, internetgebruik en weerbaarheid.

Bewuste keuzes

Met betrokken aanbieders is voor het nieuwe schooljaar een map voor het basisonderwijs gemaakt met het preventieaanbod op een rij. Scholen kunnen hieruit eenmalig duidelijke en bewuste keuzes maken voor schooljaar 2021-2022. De school ontvangt dan jaarlijks een lespakket op maat. Het preventiemenu is voor alle leerlingen van groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs.

Meer informatie

Meer informatie over het Jong Hoogeveen preventiemenu kunt u opvragen bij Leoni Pleiter, coördinator preventiemenu, via e-mail l.pleiter@dewoldenhoogeveen.nl.

Foto: Sportief Hoogeveen – 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord