Kabouters VV Hoogeveen weer de wei in

HOOGEVEEN – Het plezier spatte er zondag weer vanaf bij de jongste jeugd van VV Hoogeveen. De Kabouters, kinderen in de leeftijd vanaf vier jaar, hadden hun eerste training in 2021. Hoogeveen was op dat gebied ooit één van de voorlopers. Nu onderscheidt men zich opnieuw doordat de trainingen op de zondagochtend plaatsvinden.

“We hebben lang getwijfeld of we het wel op zondag moesten doen, maar achteraf is het een schot in de roos gebleken”, vertelt Wim Anninga. “Voor de ouders is het ideaal. De meeste ouders hebben meerdere kinderen die sporten en dan is vaak de zondagochtend nog vrij. Ouders geven ook aan ons terug dit tijdstip zeer te waarderen. Daarnaast zijn de trainingen gratis en geheel vrijblijvend. Kun je een keer een zondag niet, dan is dat geen probleem.”
De opkomst tijdens de eerste training is meteen weer goed te noemen. “Gelijk weer van start met 14 kinderen die er weer ontzettend veel zin in hebben. Een aantal kinderen van de vaste groep konden vandaag niet, maar die zullen ongetwijfeld volgende week weer aansluiten.”

Afwachtend

Anninga merkt dat nieuwe ouders op dit moment wat afwachtend zijn. “Je merkt dat de nieuwe aanwas door de corona-crisis een beetje achterblijft in vergelijking met andere jaren. De jeugd traint echter gewoon door, maar het hele randgebeuren is natuurlijk anders. Toch hoeft dat geen belemmering te zijn. Ik kan mij voorstellen dat het voor ouders best spannend is, omdat ze door de maatregelen niet langs het veld mogen kijken. Op gepaste afstand laten we ze in het begin even meekijken, maar al snel is dat niet meer nodig. Ik zou dan ook vooral willen zeggen tegen ouders dat ze hun kind lekker moeten laten bewegen en voetballen bij ons.”

Plezier

Plezier is voor iedereen de grote drijfveer. “We hebben de beschikking over enthousiaste trainers. Ouders kunnen ook op ons bouwen en weten waar ze aan toe zijn. Plezier maken staat natuurlijk ook voorop bij deze kinderen. Persoonlijk vind ik dit ook de leukste groep om te trainen. Als je die stralende gezichten ziet werkt dat ontzettend motiverend.”

Ouders die hun kind een keer willen laten meetrainen kunnen per mail contact opnemen met Wim Anninga: wimanninga@vvhoogeveen.nl

 foto’s VV Hoogeveen – Gerjo Stegeman

Deel dit bericht!

Geef een antwoord