CDA blij met versimpeling regels kleine evenementen

CDA heeft zich in september 2018 sterk gemaakt voor de versimpeling van regels voor het organiseren van kleine evenementen. In de nieuwe evenementenverordening die deze week in de raad wordt besproken is dit geregeld.
“CDA vindt de vele kleine evenementen die door en voor buurten, verenigingen, kerken en scholen worden georganiseerd maatschappelijk erg belangrijk. CDA vindt daarom ook dat de organisatie hiervan gemakkelijk moet zijn voor de betreffende organisatie en gemeente”, aldus CDA raadslid Aaf-Tineke Bisschop.
“Vanwege de coronamaatregelen is een fysiek evenement uiteraard op dit moment nog niet aan de orde. Maar net als velen kijkt ook de CDA-fractie uit naar een evenementrijk Hoogeveen als er een einde is gekomen aan de coronamaatregelen”, aldus Bisschop. Voor kleinschalige evenementen met maximaal 250 gelijktijdige bezoekers hoeft met ingang van de nieuwe Evenementenverordening geen vergunning meer aangevraagd te worden, een tijdige melding volstaat.
Daarnaast vindt CDA de meerjarige evenementenvergunning een goede toevoeging voor Hoogeveen. Bepaalde evenementen met een jaarlijks terugkerend karakter, kunnen in aanmerking komen voor een vergunning die maximaal 5 jaar jaarlijks gebruikt kan worden. Dit scheelt een hoop bureaucratie van het steeds opnieuw aanvragen. Beide toevoegingen zorgen voor een verlaging van de regeldruk en daarmee een besparing van tijd en kosten voor de organisatie van een evenement.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord