Algemeen

De burgemeester aan het woord: Hoogeveen krijgt vaccinatielocatie

Beste inwoner van de gemeente Hoogeveen,

Goed nieuws voor alle inwoners van de gemeente die nog niet gevaccineerd zijn. U kunt uw prik binnenkort bij de GGD-locatie in Hoogeveen halen. Naast de vaccinatielocaties in Assen en Emmen is Hoogeveen de derde locatie in Drenthe. Goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid gaven de doorslag voor het vestigen van de vaccinatielocatie aan de Vos van Steenwijklaan 73. De sterke regiofunctie van Hoogeveen bewijst zich weer eens.

TESTEN BLIJFT BELANGRIJK

Nadat we getrakteerd werden op een schaatsweekend bij -10 graden en aansluitend op een lenteachtig weekend met +10 graden, leek Corona even op de achtergrond. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en wil iedereen er een punt achter zetten. Toch blijven de zorgen rond het virus en de verspreiding ervan. Wij zijn klaar met het virus, maar het virus nog niet met ons. Testen blijft dus belangrijk. U kunt hiervoor terecht in de testlocatie van de GGD aan de Parmentierstraat 2. Op afspraak via coronatest.nl of telefonisch via 0800 – 1202.

MENTALE STEUN

Zorgen over economische en mentale gevolgen nemen ook in onze gemeente toe. Daarbij is het belangrijk dat mensen er niet alleen mee blijven zitten en hun zorgen delen. Jongeren van het Alfacollege vertelden mij in een digitale ontmoeting wat hen bezighoudt. Het was een heel leuk gesprek. De wethouders en ik horen graag wat iedereen bezighoudt. Ouders, docenten en jongerenwerkers doen hun best om jongeren in de gaten te houden en ruimte te geven om over (negatieve) gevoelens te praten. Juist nu is het belangrijk om letterlijk 1,5 meter afstand te houden van elkaar, maar toch dichtbij te zijn. Ook ondernemers die het moeilijk hebben, kunnen onze mentale steun gebruiken tot zij weer open kunnen. De gemeente is bovendien makkelijk bereikbaar voor vragen van ondernemers. Als winkels en horeca weer open mogen, steun hen dan royaal met uw lokale aankoop.

VERKIEZINGEN

Over drie weken, op 17 maart, zijn Tweede Kamerverkiezingen. Vanwege het coronavirus neemt de gemeente maatregelen om ervoor te zorgen dat deze verkiezingen zo goed mogelijk verlopen. De voorbereiding is in volle gang. Op 15 en 16 maart is een aantal stemlokalen geopend voor kiezers die tot de risicogroepen behoren. Politieke partijen plakken hun affiches deze keer niet zelf, maar leveren die af bij de gemeente en dat doen wij voor hen. Net als bij de vaccinatie ontvangt u bij uw stempas een gezondheidscheck. Als u alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden mag u naar het stemlokaal. Anders kunt u aan iemand anders vragen om voor u te stemmen. Via de achterkant van de stempas kunt u dan iemand machtigen. We richten alle stemlokalen zo veilig mogelijk in. U wordt landelijk en vanuit de gemeente Hoogeveen volop geïnformeerd.

Karel Loohuis,
burgemeester van Hoogeveen

Geef een reactie