Ludieke actie voor horeca op Hoofdstraat Hoogeveen

Hoogeveen – Als de horeca niet mag faciliteren en geen tafel en stoel op het terras kan en mag aanbieden. Dan neem je toch zelf een picknickkleed mee, spreid die uit, besteld een koffie/thee to go met een gebakje en gaat lekker zitten op je picknickkleedje op de plek waar anders het terras is ingericht.

Dit is wat Liesette Rust vrijdagmiddag als verrassing voor haar jarige vriendin Hike had georganiseerd. Normaal gesproken gaan de vriendinnen samen hun verjaardag vieren in de Brasserie. Maar dit is door de maatregelen niet mogelijk.

Brasserie de Lekkernij in Hoogeveen heeft net als veel horecazaken wel een loketverkoop waar een koffie to go besteld kan worden met wat lekkers er bij, of  bestelde maaltijden afgehaald kunnen worden. Vaste koffiedrinkers van de horecazaak, nemen als het weer het toelaat, zelf een kussentje mee van huis en gaan op de rand van de bloembakken zitten aan de Hoofdstraat.

De ludieke actie van Liesette is ook een knipoog naar de maatregelen die er op dit moment zijn voor horecazaken, wat niet helemaal eerlijk is in de ogen van Liesette. Door deze actie wil ze laten zien dat de verhoudingen wel scheef liggen. Een koffie halen en op een muurtje opdrinken, of hoe de vriendinnen deden en zelf een kleedje meenemen en op de grond gaan zitten wat wel mag. Maar een horecazaak mag geen coronproof terras opzetten .

Ludieke actie of niet, de vriendinnen hebben onder een mooi lentezonnetje de 40e verjaardag van Hike op een mooie manier kunnen vieren. Het grote feest zal nog wel even op zich laten wachten. De uitbater van de Lekkernij  kan de spontane actie wel waarderen waarbij de het terrasverbod aan de kaak wordt gesteld. En daarnaast de lokale ondernemer ook nog eens gesteund wordt door een bestelling te plaatsen.

©Foto: Martin Schonewille

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord