Algemeen

De Droom van IVN Hoogeveen: 450 [gratis] boompjes als startschot !

Zaterdag 27 februari zijn er tussen 13.00 – 15.00 uur in het Sterrenpark, het Zuiderpark, Steenbergerpark [Struunhuus] een aantal IVN-vrijwilligers aanwezig die ter plekke [gratis] boompjes uit gaan delen aan iedereen die daarvoor een plekje in de tuin heeft.

De IVN’ers geven daarbij ook informatie over de struik en de beste tips voor meer biodiversiteit in de eigen leefomgeving. In totaal zijn er 450 boompjes uit te delen: vuilboom, meidoorn en geoorde wilg. Heeft u belangstelling voor een of meer boompjes, kom dan 27 februari, tussen 13.00-15.00 uur, naar een van de volgende uitgiftepunten:

  • Het Zuiderpark, bij de IJsvogel, het gebouwtje van de gemeente in het park.
  • Steenbergerpark bij het IVN Struunhuus
  • Krakeel, bij de Stern, Satelietenlaan 21.

De boompjes worden aangeboden via Plan Boom. Vanzelfsprekend gebeurd alles volgens de RIVM-richtlijnen i.v.m. Covid-19.

De boom, de struik, de plant, we hebben ze nodig om onze gemeente te vergroenen, om de biodiversiteit te verhogen. Help mee, haal 27 februari een of meerdere jonge boompjes.

Verder zijn er ook nestkastjes te koop en kunt u gratis een ‘Vogel-in-de-wintertas’ ophalen [zolang de voorraad strekt].

Alle info is te lezen op de website: www.ivn.nl/hoogeveen

In alles houden we rekening met de huidige maatregelen en elkaar.

In het voorjaar van 2022 wil IVN Hoogeveen 55.697 extra bomen, bloemen en struiken hebben geplant in onze gemeente. De bomen, bloemen en struiken staan symbool voor al onze inwoners en moeten de gemeente groener maken en een impuls geven voor de biodiversiteit.

Heeft u een mogelijke plantlocatie [waarbij het beheer ook is geregeld] stuur dan een e-mail naar: droomvanivn@gmail.com.

Wilt u als bedrijf, organisatie, school of als particulier dit initiatief steunen dan kan dit door een bedrag, elke bijdrage is welkom, over te maken naar: NL39 TRIO 0338 9379 00 van IVN Hoogeveen t.a.v. ‘De Droom van IVN Hoogeveen’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: