Reactie op sluiten terras Boszicht door politie gaat viraal

Echten –  Hotel restaurant Boschzicht in Echten trok dit weekend toch maar even de stoute schoenen aan. Het terras van het restaurant was namelijk weer geopend tijdens het prachtige lenteweekend. Maar dit was van korte duur. Na twee meldingen kwam de politie toch de boel op slot zetten. Een week er voor stond eigenaar Arjan Vosseberg nog op de Buitenvaart met zijn BBQ om schaatsers te bedienen en zodoende proberen een boterham te verdienen.

Op de Buitenvaart konden de mensen op muurtjes zitten en  op openbaar straatmeubilair waardoor het wel was toegestaan onder een winters zonnetje. Maar afgelopen weekend had Vosseberg zijn terras coronaproof opgesteld zodat de mensen konden genieten van iets lekkers onder een lentezonnetje. Maar dit was dus van korte duur. Gelukkig voor de eigenaar bleef het bij een waarschuwing. Op het eerste bericht dat op Regionieuws Hoogeveen kreeg Arjan, op een aantal uitzonderingen na , veel steunbetuigingen. Nadat het verhaal als eerste  op Regionieuws Hoogeveen werd gepubliceerd werd de berichtgeving opgepakt door de landelijke media. Ook zal Arjan vanavond (woensdag) aanschuiven bij Jinek

Marianne Mijnheer schreef in een reactie op facebook haar frustraties over dit voorval van haar af. En dit schrijven gaat viraal:

Wát een heerlijk weertje hadden we afgelopen weekend. Dat vroeg om een flinke fietstocht. Nadat Gerton en ik zaterdag al een mooi rondje hadden gemaakt, gingen we zondag met zussen en zwagers op herhaling. Toen we door Echten fietsten zagen we ze zitten. Een aantal mensen op het terras bij Boschzicht. Goed verspreid, heerlijk achter een bakkie of een drankje. Wat zag dat er weer goed uit.
Toen we in Ruinen op de brink aankwamen zagen we op de trap van het voormalige gemeentehuis verschillende mensen zitten. Ook met een heerlijk bakkie koffie. Ook wij bestelden een “coffee to go” en we konden zelfs de laatste 3 appeltaartjes bemachtigen. Een uitgezet terras was er niet, maar iedereen nam genoegen met de traptreden om op te zitten. Hoe fijn was het al dat we iets konden kopen? Je merkte het ook aan de stemming van de mensen. Ze waren goed gemutst. Er werden praatjes gemaakt, er werd gelachen. Man, man, man.. wat waren we er aan toe.
Toen we terug fietsten en weer door Echten kwamen zagen we weer mensen op het terras zitten. Koffie of een drankje afhalen en dat even lekker op het terras opdrinken. Niets mis mee! Maar daar dachten een aantal mensen hoogstwaarschijnlijk anders over. Ze hadden de politie gebeld en de uitbater kreeg een bezoekje. Wat ik hoorde is het bij een waarschuwing gebleven.
Maar écht. Wie belt de politie? Welke moraalridder voelt zich geroepen om iets wat volledig onschuldig was te verklikken? Want dat is het natuurlijk gewoon. De boel verlinken. Het lijkt wel oorlog. Ik snap de actie van de uitbater van het restaurant op de hoek in Echten helemaal. Het is klaar. Het is mooi geweest. Als je een terras hebt met tafeltjes op ruime afstand van elkaar, dan moet je open kunnen. Als je een winkel hebt waar je prima mensen op afstand van elkaar kunt helpen, dan moet je open kunnen. Als je een restaurant hebt waar je binnen de mensen op ruime afstand kunt laten zitten, dan moet je open kunnen. We hebben allemaal ontzettend ons best gedaan om ons aan de regels te houden. En nog steeds doen we dat. Maar ondernemers kunnen bijna niet meer. Ze staan massaal op omvallen.
Ik zie op tv een filmpje van een ondernemer van een kledingzaak voorbij komen. Hij mag niet open maar heeft zicht op het Kruidvat waar mensen in en uit lopen. En laten we eerlijk zijn. Het Kruidvat is nu niet de meest ruim opgezette winkel. Ik heb net boodschappen gedaan. Ook in de supermarkt lopen best veel mensen. Maar als we allemaal ons gezonde verstand bewaren, kun je goed je boodschappen doen. En dat is precies wat alle ondernemers ook vinden. Gebruik je verstand en winkel met datzelfde verstand.
Laten we ervoor zorgen dat 2 maart de economie weer kan draaien. Niet alleen voor de supermarkten, de drogisterijen, de bloemisten en de kappers. Maar ook de rest. Laten we ze helpen. Nu nog door plaatselijk onze bestellingen te doen. Een belletje en later afhalen. Maar geen belletje naar de politie. Die oorlog is geweest.

Op de foto Arjan Vosseberg in ”betere”  tijden op de Buitenvaart

Foto: Martin Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord