Sport

Offerein Voetbaltoernooi ondanks corona in de startblokken

Hoogeveen – Ondanks dat er op dit moment niet gevoetbald wordt, zit de organisatie van het Offerein Voetbaltoernooi niet stil. Nadat de 9e editie van het door Hoogeveen en HZVV georganiseerde toernooi afgelopen zomer niet door kon gaan, hoopt men dat in augustus de bal wel weer kan rollen op het jaarlijkse toernooi. Regeren is vooruitzien en dat betekent dat de organisatie inmiddels het deelnemersveld compleet heeft weten te maken. De Weide heeft besloten komende zomer ook weer deel te nemen.

Net als in 2019 strijden de hoofdklassers en eersteklassers om de AH Offerein Bokaal en de tweede- en derdeklassers om de Paviljoen Nijstad Cup. ‘De nieuwe opzet is ons destijds uitstekend bevallen’, vertelt Ferdinand Hup namens de organisatie. ‘Doordat we het toernooi hebben opgesplitst zijn de krachtverschillen minder groot. Hierdoor ontstonden er leuke wedstrijden met voldoende weerstand voor alle ploegen. Iets voor de trainers en spelers natuurlijk van grote waarde is.’
De waardering voor alle ploegen is even groot. ‘We hebben er bewust voor gekozen om qua prijzengeld geen onderscheid te maken tussen beide poules. Dat betekent dat de winnaars van beide toernooien evenveel krijgen. Dat geldt ook voor de overige klasseringen. Hiermee willen we benadrukken dat alle deelnemers voor ons even belangrijk zijn.’

AH OFFEREIN BOKAAL

Het toernooi wordt gespeeld op zaterdag 14vaugustus, dinsdag 17 augustus en zaterdag 21 augustus. Hoogeveen zondag, HZVV, VKW en Pelikaan S zullen strijden om de AH Offerein Bokaal. De vier deelnemers strijden in een halve competitie om de eindzege.

PAVILJOEN NIJSTAD CUP

Zeven tweede- en derdeklassers en HZVV 2 strijden om de Paviljoen Nijstad Cup. Titelverdediger Germanicus zal ontbreken. De ploeg van trainer André Mulder promoveerde vorig seizoen naar de eerste klasse. Na goed overleg heeft Germanicus besloten niet te zullen deelnemen aan de AH Offerein Bokaal, aangezien men het niveauverschil in die fase van de voorbereiding te groot acht. De organisatie is de Coevordenaren zeer dankbaar wat betreft de vele deelnames de afgelopen jaren en hoopt de club in de toekomst zeker weer te mogen verwelkomen.
De Weide zal Germanicus vervangen. Verder zullen dezelfde ploegen deelnemen als de bedoeling was tijdens de afgelaste editie van 2020, waarbij SV Dedemsvaart en SCD’83 voor het eerst zullen uitkomen met één team. Andere deelnemers zijn: Achilles 1895, LTC, Dalen, ZZVV, Hoogeveen zaterdag en HZVV 2.

Vrijdag 26 maart zal er tijdens een live uitzending van Hoogeveen TV vanaf 20.00 uur geloot worden.

Geef een reactie