Hoe Lex Emmens de ophaalbrug in het Steenbergerpark fotografeerde.

Hoogeveen – Fotograaf Lex Emmens uit Hoogeveen heeft de oude ophaalbrug in het Steenbergerpark gefotografeerd. Nu denkt u vast, dat doen er wel meer, maar Lex heeft er een bijzonder en mooi project van gemaakt. Op verschillende dagen, met verschillende weersomstandigheden, heeft Lex op dezelfde locatie foto’s gemaakt. De foto’s zijn door hem over elkaar heen gezet zodat er in 1 foto, 2 soorten weertypes te zien zijn. Dit is overigens veel makkelijker gezegd dan gedaan, want echt alles moet kloppen.

Dit is wat Lex er zelf over gezegd heeft:

📸 “Als sneeuw voor de zon… ” Onderstaande foto is een probeerseltje op basis van een idee waar ik al een tijdje mee speel. De uitwerking viel niet mee, want het is best wel moeilijk om 2 weken na het maken van de eerste foto, op exáct dezelfde plek exáct dezelfde foto nog een keer te maken. Zeker als je geen GPS-gegevens hebt (opgeslagen). Daarnaast is het ook voor het eerst dat ik een dergelijk soort foto heb gemaakt. Het is niet perfect, maar zelf ben ik best tevreden met het resultaat.
Wat vinden jullie van het effect? Feedback is van harte welkom 🙂

📍 Steenbergerpark, Hoogeveen
📅 07-02-2021 ➡21-02-2021

Exif van beide foto’s:
➡ 1/160 @ F/8.0, ISO 100 (24mm)
⬅ 1/50 @ F/6.3, ISO 100 (24mm).

Lex, wij van Regionieuws Hoogeveen vinden de door jou gemaakte foto en bewerking zeer geslaagd, mocht je nog eens wat moois maken, laat het ons weten.

Deel dit bericht!

Geef een reactie