Algemeen

Ambiq en Strand Nijstad werken samen om jongeren nog beter te helpen

Ambiq (locatie Nieuwlande) en strand Nijstad slaan per direct de handen ineen om de jongeren van Ambiq nog beter te helpen naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Maar de eisen die de maatschappij aan ze stelt, maakt dat de jongeren beperkt worden in hun dagelijks functioneren. De jongeren verdienen een plek in het maatschappelijke leven. Daarbij hebben ze aanmoediging, bijsturing en soms controle nodig. Het behoud van en de groei naar meer zelfstandigheid staat voorop.

Begeleider Karl Coopmans van locatie Nieuwlande is trots dat de jongeren een stap maken in hun ontwikkeling. “We zijn blij dat we naast de maatschappelijke stage met vv de Weide nu ook met Henri Offerein van strand Nijstad tot een samenwerking zijn gekomen.” De samenwerking bestaat uit het ondersteunen in het onderhoud van het strand en de groenvoorziening. “Het is mooi dat iemand als Henri zo zijn maatschappelijke betrokkenheid toont. Voor onze jongeren is het een extra mogelijkheid om werkervaring op te doen en succesmomenten te beleven.” Door deze samenwerking krijgen de jongeren een nog gevarieerder weekprogramma.
Over Ambiq  
Ambiq biedt behandeling en begeleiding aan kinderen en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Ambiq heeft locaties in Drenthe in onder andere Hoogeveen, Emmen, Assen en Nieuwlande. De locatie in Nieuwlande biedt diverse kleinschalige woonplekken voor de jongeren binnen een landelijke omgeving.
Over strand Nijstad  

Strand Nijstad is een recreatiegebied ten westen van Hoogeveen. Het is een ontmoetingsplek voor zowel lokale gasten als mensen van buiten de regio. Tot de dagrecreatie behoren een paviljoen met restaurant, sportsbar en terras aan het water. En een strand met ligweide, duikschool, (outdoor) fitness, multifunctioneel activiteitenterrein, visgelegenheid, amfitheater en barbecueplekken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: