Algemeen

Drentse wethouders en gedeputeerde EZ roepen minister op om ondernemers perspectief te bieden

De 12 Drentse wethouders Economische Zaken en gedeputeerde Henk Brink hebben een oproep gedaan aan de minister van Economische Zaken om ondernemers perspectief te bieden. In een gezamenlijke brief schrijven de gemeenten en de provincie de huidige corona maatregelen te begrijpen maar dat er behoefte is aan perspectief op de wijze waarop ondernemers verantwoord hun winkels en horecazaken weer kunnen openen.

Voorzitter van de VDG-portefeuille EZ Richard Korteland: “Als gemeenten proberen we ondernemers te steunen daar waar kan. Dat doet ook de provincie en de Rijksoverheid. We zien alleen dat ondanks alle regelingen er vooral behoefte is een stip op de horizon. Wanneer en hoe kan de zaak weer verantwoord open.” In de brief die de gemeenten samen met de provincie sturen wordt de minister gevraagd in gesprek te gaan met brancheverenigingen en medeoverheden en om plannen te maken over hoe de we de economie samen en gefaseerd weer kunnen heropenen.

Eerder al stelden de twaalf Drentse gemeenten en de provincie een pakket aan maatregelen vast om ondernemers te steunen. Zo kon er uitstel van betaling voor belastingen aangevraagd worden en werden facturen snel betaald. Via het loket Ik Ben Drents Ondernemer kunnen ondernemers ondersteuning krijgen bij het aanvragen van landelijke en regionale financiële regelingen.

Met deze brief ondersteunen de Drentse gemeenten en de provincie Drenthe een oproep van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen die eerder eenzelfde oproep deden.

Geef een reactie

Aankomende evenementen