Trek je de natuur in vandaag? hou wel afstand van Schotse Hooglanders

Regio – Met de mooie temperaturen van vandaag trekken weer veel mensen de natuur in. En de kans dat je in een natuurgebied een Schotse hooglander tegen komt is groot. Maar Stichting Het Drents landschap geeft wel een waarschuwing voor mensen die dicht bij deze dieren willen komen en/of ze op de foto willen zetten.

Schotse Hooglanders zijn ontzettend fotogeniek en als er kalfjes geboren zijn lokt het nog meer om ze te fotograferen. Een foto maken mag maar je dient wel de regels na te leven. Zegt Stichting Drents landschap. Het is absoluut niet toegestaan om van de paden te gaan & al helemaal niet om naar de dieren toe te gaan om foto’s te maken.

Toezichthouders zien dat er bezoekers zijn die de Hooglanders van heel dichtbij op de foto willen zetten. Dat is erg gevaarlijk en bovendien in strijd met de regel dat je in een natuurgebied te allen tijde op de paden moet blijven. Regels zijn er niet voor niets!

Bij elk natuurgebied hangen bij de wildroosters bordjes dat je rekening moet houden met het vee dat er rond loopt. Hoe mooi de Schotse Hooglanders ook zijn en hoe graag je ze op de foto wilt zetten,: BLIJF OP DE PADEN & HOUD MINIMAAL 25 METER AFSTAND! Soms lukt dit niet omdat ze wel eens op het pad staan of dicht langs de rand. Het advies blijft ook dan dat je afstand moet houden.

Als er jonge Hooglanders zijn geboren, zijn de moeders erg beschermend. Ga daarom nooit tussen twee hooglanders in staan en zeker niet tussen een volwassen Hooglander en een jong. Dat is vragen om problemen.

Deel dit bericht!

Geef een reactie