Sport

Daan Wijma plakt er weer een jaar HZVV aan vast

De selectie van zaterdaghoofdklasser HZVV voor komend seizoen begint steeds meer gestalte te krijgen. Ook met Daan Wijma heeft de club een akkoord bereikt voor een langer verblijf op het Bentinckspark. De verdediger begint straks aan zijn vierde jaar in Hoogeveen.

Wijma (22) groeide op in Winsum en begon zijn loopbaan bij de plaatselijke voetbalclub VIBOA. Een belangrijk deel van zijn jeugdopleiding bracht hij door op de voetbalschool van FC Groningen. Als B-junior verkaste hij naar Be Quick 1998, om vervolgens via de A1 van SC Cambuur in Groningen te belanden bij Oranje Nassau.

Het was Lorenzo Valente die hem in 2018 enthousiast maakte om de overstap naar HZVV te maken. Van die keuze heeft Wijma nog geen moment spijt gehad. Direct in zijn eerste seizoen werd de ploeg overtuigend kampioen in de 1e klasse en maakte Wijma duidelijk dat hij een waardevolle speler is in de selectie. Hij is multifunctioneel, kan rechts in de verdediging spelen, maar ook in het centrum en wanneer de situatie daar om vraagt is hij een optie voor de positie van verdedigende middenvelder.

TC-lid Marcel Schoemaker: ‘Daan is een veelzijdige speler, waarmee je kunt schuiven als het nodig is. Hij heeft het goed naar zijn zin bij HZVV en wij zijn blij met hem. Dan ben je er meestal snel uit.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen