Denk mee over de uitvoering van het Hoogeveense Sportakkoord

Lokale sport- en beweegaanbieders, onderwijs, maatschappelijke organisaties en bedrijven hebben vorig jaar samen als stuurgroep een Sportakkoord ondertekend.

De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van SportDrenthe, Bijeen, TC de Weide, HRV De Compagnie, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Roelof van Echten College en gemeente Hoogeveen.

Het Hoogeveens Sportakkoord is in 2020 door de gemeenteraad vastgesteld en benoemd tot het nieuwe sportbeleid van de gemeente. Wat dit Hoogeveens Sportakkoord uniek maakt, is dat het plan gezamenlijk wordt uitgevoerd, mét alle partners.

Zes ambities: hoe pakken we ze aan?

Er zijn zes ambities geformuleerd. Over deze ambities gaan betrokkenen en belangstellenden in maart in gesprek: wat gaan we doen om die ambities te halen?
1.    Een leven lang bewegen – 3 maart
2.    Vitale sportclubs voor een vitaal Hoogeveen – 4 maart
3.    Sport en bewegen voor iedereen – 8 maart
4.    Bevorderen vitaliteit en gezondheid – 9 maart
5.    Sportief recreëren in een aantrekkelijk Hoogeveen – 10 maart
6.    Sporttalent ontplooien – 11 maart

Bilderdijk: ‘Een leven lang bewegen, wij hebben ideeën en plannen’

De eerste ambitie een leven lang bewegen, is de rode draad voor alle andere ambities. Henriette Arends-Koobs, locatiehoofd Bilderdijk zegt hierover: ‘Bewegen is belangrijk, zeker ook voor onze ouderen. Door te bewegen voel je je beter, blijf je vitaal, zowel lichamelijk als geestelijk en het geeft je energie. Het zou fijn zijn om, samen met de mensen uit de wijk, te kunnen bewegen in de buitenlucht. Een plek om elkaar te ontmoeten, een praatje te maken én elkaar in beweging te brengen. Hier hebben wij vanuit Bilderdijk plannen en ideeën voor en daarom willen wij graag meedenken over de ambities van dit Sportakkoord.’

HHC: ‘We werken samen en leren van elkaar’

Sport speelt in Hoogeveen een belangrijke rol. Veel Hoogeveners zijn actief als sporter en/of vrijwilliger. Het verenigingsleven is sterk georganiseerd en vervult daardoor ook een sociale functie. Bouke Lesterhuis, bestuurslid van Hockeyvereniging HHC: ‘Het Sportakkoord geeft ons als verenigingen de mogelijkheid met elkaar samen te werken en van elkaar te leren en zo de inwoners van Hoogeveen de beweging te bieden die bij hun past.’

HZVV: ‘Window of learning legt basis voor een leven lang bewegen’

Jeffry Snijder, hoofd jeugdopleiding HZVV: ‘Breed motorische ontwikkeling voor kinderen tot en met 12 jaar, window of learning genoemd, vind ik erg belangrijk. De focus ligt niet op één sport maar op een brede ontwikkeling van allerlei vormen van bewegen. Hierdoor ontwikkelen kinderen zich beter en breder, wat weer een goede basis is voor een leven lang sporten en bewegen.’

Wat zijn uw ideeën?

Over iedere ambitie gaan de partners in maart graag met u in gesprek, de data staan hierboven. De avonden zijn online van 19.30 – 21.00 uur. Wilt u meedenken over de uitvoering in de praktijk? Bent u zelf sportief of hebt u goede ideeën hoe we deze ambities waar kunnen maken? U bent van harte welkom! U kunt zich vóór woensdag 24 februari aanmelden voor een of meer bijeenkomsten bij sportfunctionaris Stefan Freriks via s.freriks@dewoldenhoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord