Sport

Nexhat Berisa blijft trainer HZVV 2

Nexhat Berisa is ook komend seizoen trainer van HZVV 2. De oud-speler van de club werd vorig jaar aangesteld als opvolger van Rick Mulder. Hij begon vol enthousiasme aan de sportieve uitdaging, maar kreeg vanwege de coronacrisis niet de kans om iets op te bouwen. Die mogelijkheid wordt hem nu alsnog geboden.

Slechts vier keer kwam HZVV 2 dit seizoen met Berisa op de bank in competitieverband in actie. Met acht punten had het team zich keurig in de subtop van de reserves hoofdklasse genesteld, waarbij vooral de uitvoering in de wedstrijd tegen de reserves van Staphorst tot tevredenheid stemde. Het kwalitatief hoogstaande duel op een zonovergoten zaterdag in september eindigde in een 2-2 gelijkspel. Niemand had toen kunnen vermoeden dat een week later de competitie zou worden stilgelegd.

De afgelopen maanden was het louter een kwestie van improviseren. Dat viel niet mee, geeft Berisa eerlijk toe. Met zijn temperament wil hij niets liever dan met zijn team op het veld staan. Daarom kijkt hij nu al uit naar het seizoen 2021-2022, waarin hij de beschikking krijgt over een jonge, talentvolle selectie. Vanuit de JO19-1 komt een groot aantal spelers over naar de senioren, waardoor het beloftenteam van HZVV een verdere verjongingskuur zal ondergaan. In de reserve hoofdklasse krijgen de talenten de gelegenheid zich verder te ontwikkelen.

Berisa staat inmiddels te trappelen van ongeduld om weer met een complete groep aan de slag te gaan. Hij heeft als speler van de hoofdmacht successen gekend met HZVV en wil nu graag als trainer meehelpen de ambities van de club te realiseren.

 

Geef een reactie

Aankomende evenementen