Echtpaar Middelbos-IJmker 60 jaar getrouwd

Nieuweroord – Lucas Middelbos (82) en Grietje IJmker (82) zijn getrouwd op 2 juli 1958. Vandaag, 60 jaar later, kwam Wethouder Steenbergen hen namens de gemeente Hoogeveen de felicitaties brengen en natuurlijk een grote bos bloemen. “2 juli 1958 was het slecht weer”, verteld Lukas, “ ‘s morgens dreigde het, maar ’s middags was het alleen maar regen.”

Ze kenden elkaar al heel lang omdat ze beiden bij dezelfde boer werkten. Maar verkering kregen ze pas toen er “gespin” was.  Toen Lucas, na zijn diensttijd, een baan kreeg bij een boer in Nieuweroord zijn ze getrouwd. Ze gingen wonen in de arbeiderswoning.

Grietje werkte als huishoudelijke hulp bij verschillende gezinnen. Later is ze daarmee gestopt om voor de kinderen en het huishouden te zorgen. De kleding van de kinderen werd vaak door haar genaaid en sokken of truien breien was ook geen probleem. Ook was ze actief lid van de vrouwenvereniging.

Na 15 jaar boerenarbeid ging Lucas werken bij Bakker Beton, daarna bij Lucas Aardenburg, tot aan de sluiting daarvan. Jarenlang zat Lukas in de kerkenraad, later in het bestuur van de pcob. Nu besteedt hij zijn tijd aan tuinieren, het zangkoor en puzzelen en lezen.

Lucas komt uit een gezin van 12 kinderen, Grietje uit een gezin van 16 kinderen. Samen kregen ze 6 kinderen, 15 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. Het leven ging niet altijd over rozen, 2 dochters en 1 schoonzoon zijn overleden.

Ze wonen nog steeds in het huis dat ze in 1973 hebben gekocht en genieten nog elke dag. Ze zijn blij en dankbaar dat ze het 60-jarig jubileum mogen vieren met de kinderen, klein- en achterkleinkinderen en verdere familie en vrienden.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord