Sport

HZVV versterkt zich met spits Walter Dias Nzasi en Yannick Manusiwa blijft

Walter Dias Nzasi speelt volgend seizoen in het shirt van zaterdaghoofdklasser HZVV. De 22-jarige spits komt over van Excelsior’31 in Rijssen en is de beoogde opvolger van Yoran Popovic, die de club uit Hoogeveen verlaat voor een avontuur in Amerika. Hij gaat studeren en voetballen in West Virginia.

Met de komst van Dias Nzasi heeft HZVV de eerste aanwinst voor komend seizoen binnen. De aanvaller begon zijn carrière bij HHC in zijn woonplaats Hardenberg. Hij speelde drie jaar in de jeugdopleiding van PEC Zwolle, keerde daarna terug bij HHC, om in de zomer van 2020 de overstap te maken naar Excelsior’31. Daar is zijn kans op speeltijd aanzienlijk minder geworden door de komst van oud-prof Siebe Schets.

Tijdens zijn presentatie in Rijssen omschreef Dias Nzasi zich als ‘een aanvaller die graag loopt, doelpunten maakt en snel en sterk is.’ Met die eigenschappen hoopt hij HZVV komend seizoen te helpen in de hoofdklasse. ‘Ik had direct een goed gevoel bij de club. Daarnaast ken ik Noah ten Brinke en Kelly Joao nog uit mijn periode bij PEC Zwolle. Ik heb er echt zin in.’

Ook trainer Rick Mulder is blij met zijn komst. ‘De spoeling voorin was toch wat dun geworden. Dan is het mooi dat je er zo’n klassespeler bij krijgt.’

De trainer doelt daarmee niet alleen op het vertrek van Yoran Popovic. Ook Romano Djababoe, Luke Millar en Fabian Stevens keren na de zomer niet terug bij HZVV. Djababoe wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en gaat op een lager niveau spelen, terwijl Millar en Stevens na een gesprek met de technische commissie op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

HZVV oriënteert zich daardoor nog op de spelersmarkt, maar Marcel Schoemaker van de technische commissie benadrukt dat ook de eigen jeugd van de club een kans krijgt. Zo worden vanuit de JO19-1 Guus Sijtsma en Maurice Tinholt toegevoegd aan de A-selectie. Daarnaast wordt volgend seizoen veel verwacht van Jesse van Dalen.

Rick Mulder: ‘Hij ontwikkelt zich uitstekend en kruipt steeds dichter naar een basisplaats. Maar een extra aanvaller is welkom, omdat Jesse toch meer een speler voor de 10-positie is.’

Yannick Manusiwa blijft speler van HZVV

 

Yannick Manusiwa is ook komend seizoen speler van HZVV. De verdediger is momenteel bezig aan zijn zevende jaar in de hoofdmacht. Hij plakt er met veel plezier nog een seizoen aan vast. In een eerder stadium liet hij zich al eens ontvallen dat het een droom van hem is om uit te groeien tot ‘Mister HZVV’.

Manusiwa vormt in het hart van de defensie een sterk koppel met Alex Zomer. Hij is kopsterk en beschikt over een prachtige crosspass. Het vooruitzicht dat het centrale duo in ieder geval nog een jaar intact blijft, stemt Manusiwa tevreden. Hij voelt zich thuis bij de club, waar hij veel vrienden heeft, maar ook telkens weer geprikkeld wordt om het beste uit zichzelf te halen.

Hij belandde in de afgelopen jaren een aantal keren op de bank, maar knokte zich altijd weer terug in de basis. Dat zegt veel over zijn instelling. Manusiwa is mede daardoor bijzonder populair bij de supporters. Ook het feit dat hij zijn gehele jeugdopleiding heeft doorlopen bij HZVV speelt daarbij een rol. De fans zien hem toch als ‘een kind van de club’.

Ook trainer Rick Mulder is blij met de verdediger, die op 20 september 2014 zijn competitiedebuut voor HZVV 1 maakte tegen VEV’67. ‘Yannick is een fijne jongen om mee te werken en een prima speler.’

Geef een reactie