Inzameling van afval zal in stappen worden hervat en ingehaald

Hoogeveen – Area start vanaf morgen (woensdag 10 februari) de afvalinzameling in Coevorden, Emmen en Hoogeveen weer op. Als eerste concentreren ze zich op het legen van de restafvalcontainers. De milieustraten zijn gewoon geopend voor onder meer het inleveren van overtollig PMD en oud papier.

Omdat de inzameling nog niet in zijn geheel kan worden hervat, en er per gemeente andere richtlijnen en situaties gelden, is onderstaand overzicht voor u opgesteld.

In alle gevallen adviseren wij u om de Afval App te installeren en onze website en social media in de gaten te houden.

Aangezien nog niet alle wegen even goed begaanbaar zijn, is het noodzakelijk om uw containers in de straat aan te bieden op plaatsen waar een vrachtwagen bij kan komen (niet achter een sneeuwduin of ander obstakel).

 

Inzameling deze én volgende week (week 6 en 7) in Coevorden, Emmen en Hoogeveen

WEL:

 • Restafval: met ingang van woensdag 10 februari als gebruikelijk.
 • Vanaf woensdag 10 februari start AREA met het legen van de ondergrondse containers. AREA zet hier extra materieel op in. Prioriteit heeft ook hier het restafval.

NIET:

 • In de 3 gemeenten GEEN inzameling van GFT-afval.
 • In de 3 gemeenten GEEN inzameling van oud papier met verenigingen. In overleg met de verenigingen wordt een brengvoorziening geboden.

 

Gemeentespecifiek is daarnaast het inzamel- en inhaalbeleid als volgt:

 

HOOGEVEEN – deze en volgende week (week 6 en 7)

 • Restafval van deze week (maandag): Op donderdag 11 en vrijdag 12 februari worden de Restafvalroutes van begin week 6 ingehaald.Restafval van volgende week (maandag) zamelt AREA in op maandag en dinsdag.

  Houdt de Afval app en afvalkalender in de gaten voor uw exacte ledigingsdag.

 • GFT-afval: wordt deze week NIET ingezameld en wordt ook NIET ingehaald. Gezien de beperkte hoeveelheid GFT-afval in de winterperiode wordt 1 ronde overgeslagen.
 • PMD-afval: wordt volgende week NIET ingezameld.PMD kan altijd GRATIS aangeboden worden op de milieustraten, bij ondergrondse PMD-containers in de wijken en bij winkelcentra.
 • Papier: oud papier zal deze en volgende week NIET huis-aan-huis worden ingezameld.Met verenigingen/scholen worden afspraken gemaakt voor brenglocaties op de normale inzameldag. Houdt hiervoor Facebook en de Afval app in de gaten.
 • Ondergrondse containers: AREA start vanaf woensdag 10 februari met het legen van ondergrondse containers.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord