Naoberschap in Hoogeveense wijken

Hoogeveen – Dat de sneeuw veel ellende mee brengt zoals ongelukken en files is voor vele mensen een irritatiefactor in deze periode van het jaar. Dat de sneeuw ook kan verbroederen en oproept tot samenwerken, bleek maandagavond in Hoogeveen. Buren besloten samen de straat begaanbaar te maken. 

Samen met kruiwagens, scheppen en bezems werd de hele straat van voor tot achter schoongemaakt. De sneeuw werd op bulten langs de weg gegooid en zo werd de straat volledig schoongemaakt. Een auto met de lampen aan begeleidde het hele proces. Een veilige straat is goed voor iedereen. Er was zichtbaar sprake van plezier onder de buren die de straat schoonmaakten. De straat ligt er dinsdag mooi en schoon bij.

Uit andere wijken van Hoogeveen komen meldingen van helpende handjes, voor mensen die vast zitten met de auto, vrachtwagen of zijn gevallen met de fiets. Ook wordt bij oudere mensen de paden toegankelijk gehouden en gaan zorgmedewerkers lopend naar de mensen die hulp nodig hebben.

Heeft u nog sneeuwfoto’s? Stuur deze dan in naar redactie@regionieuwshoogeveen.nl of naar Facebookpainga Regionieuws Hoogeveen

Deel dit bericht!

Geef een antwoord