Online lessen lichamelijke opvoeding geven leerlingen RSG Wolfsbos energie

Een paar uur gym in de week, daar kijken de meeste leerlingen erg naar uit. Even de energie laten stromen! Tijdens de lockdown volgen veel leerlingen thuis hun online lessen. Voor hen is het heel belangrijk om juist nu ook te blijven bewegen. Docenten Lichamelijk Opvoeding (LO) van RSG Wolfsbos stimuleren hun leerlingen op afstand om in beweging te blijven.

Betere concentratie
Roelina Zwiers, docente LO bij RSG Wolfsbos, geeft aan: “We willen leerlingen stimuleren en vooral laten ervaren dat het goed is om dagelijks een uur naar buiten te gaan. Sportief buiten bezig zijn geeft een betere concentratie als je vervolgens weer online les hebt. Het opnemen van de lesstof gaat dan vaak beter en makkelijker. Het geven van LO-lessen op afstand is een hele uitdaging. Samen met mijn collega’s ben ik de uitdaging voor de volle 100% aangegaan en we geven nu online lessen LO en beweegopdrachten in Teams. Tijdens de online lessen wordt naast het bewegen ook aandacht besteed aan onderwerpen zoals mindset, een goede werkhouding achter de computer, waarom is bewegen gezond en wat is ontspanning”.

Ik krijg er energie van!”
De sportieve opdrachten vinden plaats in de vorm van challenges, leuke workouts en buitenopdrachten. Leerlingen sturen een filmpje of foto van de activiteit die ze hebben gedaan. Dat varieert van skeeleren, sleetje rijden, hardlopen, sneeuwpoppen maken, wandelen, mountainbiken tot aan workouts op zolder en twirlen in de tuin. Daarop krijgen de leerlingen vervolgens weer feedback. Roelina vertelt enthousiast verder dat ze heel veel leuke reacties heeft gekregen van haar leerlingen. Een greep uit de reacties van leerlingen: “Ik deed het voor de opdracht, maar vond het heel fijn en ga nu iedere avond met mijn vader naar buiten.”, “Van al die online lessen wordt het heel druk in mijn hoofd, bewegen maakt mijn hoofd even helemaal leeg.”, “Ik krijg er energie van!”, “Ik voel me daarna een stuk beter.”.

Gezonde school
Naast LO docent is Roelina Zwiers ook coördinator Gezonde school. Vanuit die visie richt zij zich naast het bewegen tijdens de online lessen ook op gezondheid in het algemeen. Dat doet zij samen met LIO stagiaire Nathalie Salomons, die haar eindonderzoek hierover doet. Naast het feit dat het belangrijk is om in deze tijd te blijven bewegen, spelen er natuurlijk ook andere aspecten zoals gezonde voeding en ontspanning een rol. Roelina licht toe: “We proberen de leerlingen tijdens de lessen op een interactieve manier te laten nadenken over een gezonde leefstijl. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere: ontspanning, roken, alcohol en gezonde voeding. Dit wordt altijd gekoppeld aan fysieke activiteiten. Natuurlijk gaat er niets boven samen sporten en persoonlijk contact met de leerlingen. We kunnen niet wachten tot we allemaal weer naar school mogen. Tot die tijd is het motto voor jong en oud: “Wij zien jou, zorg goed voor jezelf en blijf dagelijks werken aan zowel je mentale als fysieke gezondheid”.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord