Zondag Code rood: alle GGD test- en vaccinatielocaties gesloten

Het KNMI heeft code rood afgekondigd voor het hele land voor zondag 7 februari. Daarom zullen de GGD’en op deze dag alle test- en vaccinatielocaties sluiten. Heeft u een afspraak staan voor een test of vaccinatie op zondag, kom dan niet naar de locatie. Alle vaccinatieafspraken kunnen worden verplaatst, via het landelijke afsprakennummer. GGD Drenthe belt vandaag alle mensen die een vaccinatie- of testafspraak op zondag hebben om hen hierover te informeren.

Vaccinaties
Mensen die een mobiel nummer hebben doorgegeven bij het maken van de afspraak, ontvangen ook een sms. GGD Drenthe belt deze mensen ook, om zeker te weten dat niemand morgen onder deze omstandigheden op pad gaat voor een afspraak die niet doorgaat.

  • We informeren dat de afspraak niet doorgaat en dat mensen het afsprakennummer van de uitnodiging kunnen bellen voor het maken van een nieuwe afspraak.
  • Helaas kunnen wij als GGD Drenthe geen afspraken inplannen. Door de te verwachten drukte bij het landelijke callcenter is het mogelijk dat dit daar niet gelijk lukt. Bel dan op een later moment nog eens. Dat kan ook na het weekend.
  • Zou morgen de eerste vaccinatie zijn, dan worden beide afspraken verplaatst, zodat de tijd tussen de twee vaccinaties gelijk blijft.
  • Voor maandag worden nu geen nieuwe vaccinatieafspraken gemaakt omdat de weersverwachtingen daarvoor nog te onduidelijk zijn.
  • De komende dagen en weken hebben we in Drenthe op dit moment dagelijks nog voldoende mogelijkheden om deze mensen alsnog te vaccineren.
  • Volgens onze analyse is er geen risico op ‘spillage’ (weg moeten gooien) van geleverde vaccins.

Testafspraken
Ook alle mensen met een testafspraak worden door GGD Drenthe gebeld vandaag, zodat ze niet naar de locatie komen. Zodra code rood eraf is kunnen mensen ook weer een testafspraak plannen. Wij zorgen dat we dan weer ruim voldoende testcapaciteit hebben.

  • Heb of krijg je klachten en kun je nu dus niet getest worden, blijf dan thuis en houd afstand van anderen, ook je huisgenoten.

We houden de locaties zoveel mogelijk sneeuwvrij, zodat we zo snel mogelijk kunnen starten wanneer dat weer kan.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord