Kledingbank geopend voor noodgevallen

Hoogeveen -De kledingbank Drenthe laat weten dat voor schrijnende gevallen op afspraak deze nog wel geopend is. De vrijwilligers krijgen, nu de lockdown al een tijdje voort duurt, vragen van mensen of het niet mogelijk is om een bepaald kledingstuk te krijgen. Gewoon omdat deze het heeft begeven of tot de draad toe versleten is of de kinderen er uit zijn gegroeid. Deze mensen kunnen voor meer informatie mailen : info@kledingbankdrenthe.nl of bellen 06-48570851. 

De inbreng van kleding gaat overigens in deze coronatijd gewoon door. Dit kan via de kledingcontainers die in Hoogeveen staan. Kijk hier voor de locaties van deze containers.

Steeds meer mensen in Nederland verkeren in financiële moeilijkheden. Als gevolg van bijvoorbeeld ziekte of overlijden van de kostwinner, echtscheiding, verslavingen, werkloosheid of een faillissement. Ze kunnen zichzelf niet meer van kleding en/of schoeisel voorzien.

Dit is een van de hoofdredenen waarom de Stichting Kledingbank Drenthe is gestart. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in Hoogeveen en omstreken. Stichting Kledingbank Drenthe geeft herbruikbare kleding en schoeisel aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. De andere hoofdreden is dat de Stichting Kledingbank Drenthe een prima plek is waar mensen zonder werk als vrijwilliger arbeidsritme op kunnen doen en hun afstand tot de arbeidsmarkt zo klein mogelijk kunnen houden.

 

Voor wie is de Kledingbank?

Stichting Kledingbank Drentheis bedoeld als NOODHULP voor mensen die financieel echt niet rond kunnen komen. In onze winkel kunnen mensen, die kleding nodig hebben, op een prettige en ongedwongen manier nagenoeg kosteloos kleding uitzoeken en meenemen. Dit kan alleen op doorverwijzing en wordt getoetst door de hulpinstanties.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord