Algemeen

Leerlingen Blokland krijgen een presentje voor hun inzet

Noordscheschut – Om nog even die laatste week thuis les  door te komen hebben leerlingen van IKC Het Blokland in Noordscheschut een presentje gekregen van hun meesters en juffen. 

Het presentje kregen de kinderen dinsdag thuisbezorgd. Hiermee willen de leeraren de kinderen bedanken voor hun inzet. Het is deze week overigens nog even doorzetten voor de kinderen(en hun ouders) en is dit zo het nu lijkt, de laatste week thuis les krijgen en geven.

Basisscholen en kinderdagopvang weer open

Volgens het OMT is het verantwoord als de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open gaan. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten. Groepen kinderen op de bso zijn niet gelijk aan die op school, waardoor het openen van de bso tot extra contacten en mogelijk extra besmettingen zou leiden.

Contacten beperken

Het OMT adviseert om de verspreidingsrisico’s op scholen en kinderdagopvang verder te beperken. Het RIVM heeft voorstellen gedaan hoe de dagopvang en de scholen hiermee om kunnen gaan. Op basis van die voorstellen komt het kabinet, in overleg met de onderwijs- en kinderopvangpartners, op zeer korte termijn met aangepaste richtlijnen. Bij klachten moeten kinderen naar huis en als een kind positief is getest gaat de hele klas of groep in quarantaine.

Sneltesten op basisscholen

Om besmettingen snel op te sporen en om klassen minder vaak naar huis te sturen, wil minister Slob op zeer korte termijn starten met proeven om basisschooldocenten gebruik te laten maken van sneltesten. Bezien wordt hoe de kinderopvang hierbij wordt betrokken.

Testen met prioriteit

Medewerkers van de kinderopvang kunnen op korte termijn met prioriteit getest worden. Dat was al, en blijft zo voor medewerkers in het onderwijs.

Middelbare scholen

Wanneer de middelbare scholen open kunnen is nog niet besloten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: