Avondoefeningen jachtvliegtuigen en helicopters

Nederland – Jachtvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht gaan weer in de avonduren vliegen. De laatste vliegavond is op 18 maart 2021. Het vliegen vindt veelal plaats boven zee, maar het is ook noodzakelijk om tijdens duisternis boven land te vliegen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de militaire vlieggebieden boven Friesland, Drenthe, Overijssel en Brabant.

De helikopters vliegen laag, en kunnen daarom voor geluidsoverlast zorgen voor omwonenden. Hiervoor heeft de luchtmacht ontheffingen aangevraagd. De oefeningen staan gepland voor diverse tijden op een aantal dagen.

De bemanningen van transportvliegtuigen en helikopters trainen overigens het gehele jaar door in de avonduren. Wilt u meer weten over vliegbewegingen? Kijk dan op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Heeft u een vraag of ervaart u hinder van de vluchten dan kunt u dit kenbaar maken via luchtmacht.nl/geluidshinder

Wanneer wordt er gevlogen?

De jachtvliegtuigen vliegen in een aantal weken zowel overdag als ’s avonds. Van maandag tot en met donderdag tot uiterlijk 23.00 uur. Dit geldt voor de volgende data:

  • maandag 11 januari tot en met donderdag 14 januari;
  • maandag 18 januari tot en met donderdag 21 januari;
  • maandag 8 februari tot en met donderdag 11 februari;
  • maandag 15 februari tot en met donderdag 18 februari;
  • maandag 8 maart tot en met donderdag 11 maart;
  • maandag 15 maart tot en met donderdag 18 maart.

Op de vrijdagen vliegen ze alleen overdag.

Bron en tekst: Koninklijke luchtmacht en Defensie.

Deel dit bericht!

Geef een reactie