Algemeen

Goed afstandsonderwijs De Schuthoek

Ook De Schuthoek geeft net als alle basisscholen in Nederland online onderwijs om alle kinderen onderwijs te kunnen blijven geven in deze moeilijke tijd. Na de eerste lockdown van alweer bijna een jaar geleden schakelden alle teamleden van de school moeiteloos over op onderwijs op afstand.  Nu we in de tweede lockdown zitten wordt er wederom online onderwijs gegeven, maar is ook geleerd van de eerste periode. Met name de frequentie van de contactmomenten is verhoogd en er zijn ook meer instructiemomenten ingepland. 
Voor ouders die thuiswerken is het soms best een moeilijke opgave om werk en het begeleiden van hun kroost te combineren. “Daarvoor verdienen ze ook zeker een pluim” aldus directeur Wout Eshuis van OBS De Schuthoek.
Naast het geven van afstandsonderwijs worden er ook zeer veel kinderen opgevangen waarvan de ouders werkzaam zijn in de cruciale beroepen. Dit betekent dat er ook nog groepsleerkrachten zijn die naast het online lesgeven per week zo’n 80 kinderen in de opvang hebben.
Wat ook opgemerkt wordt is dat veel kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes erg missen. “Het is te hopen dat alle kinderen weer snel naar school kunnen zodat ze snel hun normale leven weer kunnen oppakken”, aldus intern begeleider Annet Kreulen.
Directeur Wout Eshuis brengt sinds deze week ook willekeurig korte bezoekjes aan de voordeur bij verschillende gezinnen om te vragen hoe het met de kinderen gaat en of de combinatie thuiswerken en het geven van onderwijs aan de kinderen lukt. Dit wordt natuurlijk erg gewaardeerd door de gezinnen van De Schuthoek.
“We zijn ervan overtuigd dat iedereen ontzettend zijn best doet om het allemaal zo goed mogelijk te organiseren”, aldus Annet Kreulen.

Geef een reactie