112/Misdaad

Geen vervolging taxichauffeur na dodelijk ongeval

Spier: Het Openbaar Ministerie heeft besloten om de chauffeur van het taxi-busje die de 18-jarige Ellen Drost vorig jaar heeft aangereden, en waarbij zij om het leven is gekomen, niet te vervolgen. Volgens het O.M. is er onvoldoende overtuigend bewijs van een strafbaar feit.

In de nacht van 23 op 24 september meldde hij zich bij de politie dat hij op de Steegde bij Spier in mistige omstandigheden een aanrijding had gehad maar dat bij nader onderzoek, met behulp van anderen, niets werd gevonden.

De volgende dag kwam de melding van de vermissing van de 18-jarige Ellen Drost op social media. ‘s Middag werd haar lichaam aangetroffen in een greppel gevonden bij een zoektocht. Het meisje was de avond daarvoor bij een schuurfeest geweest.

Uit onderzoek is gebleken dat het busje inderdaad het meisje heeft aangereden maar dat de chauffeur haar niet heeft opgemerkt, mogelijk door een combinatie van slechte weersomstandigheden en de donkere kleding die Ellen droeg. Daarbij hoefde hij geen voetgangers op de weg te verwachten. De chauffeur heeft niet te hard gereden, en had geen alcohol en/of drugs gebruikt. Al met al is het een noodlottig ongeval geweest volgens het O.M..

 

Geef een reactie

Aankomende evenementen