Hoogeveen On Stage gaat digitaal vmbo-ers helpen bij loopbaankeuze!

Hoogeveen – Gezien de huidige lockdown en de recente ontwikkelingen, is een fysiek Beroepenfeest op 9 maart niet meer denkbaar. Maar, wij laten de leerlingen niet in de steek, want jongeren hebben, ook en juist nu, onze hulp nodig bij hun toekomstdromen, levensloopbaan en beroepskeuze. Daarom is in de afgelopen maanden Digimatch ontwikkeld.

Digimatch is een digitaal matching instrument als vervangend noodscenario voor het ‘live’ Beroepenfeest, en als noodbrug naar een volgende, hopelijk coronavrije editie van Hoogeveen On Stage. Hoewel er niets gaat boven de persoonlijke ontmoetingen op het échte Beroepenfeest, kunnen jongeren uit onze regio met Digimatch toch persoonlijk contact leggen binnen het lokale On Stage beroepsnetwerk. Laten we hier samen onze schouders onder gaan zetten!

Digimatch 

Digimatch is een noodscenario, een digitale ‘aanmeldstap’ voor leerlingen, die geïntegreerd is in onze lokale Hoogeveen On Stage website. Hiermee stellen de leerlingen zich digitaal voor aan de Beroepsbeoefenaren van hun keuze en maken een match door een verzoek bij de Beroepsbeoefenaar in te dienen voor een afspraak (Werkbezoek) tijdens de Doe Dag.

Doe Dagen
De Werkbezoeken van de leerlingen aan de bedrijven in het kader van de Doe Dag vinden in principe fysiek plaats volgens de bestaande formule. Om te verdunnen en te verspreiden, zullen we ipv één Doe Dag, een hele Doe Week houden eind april. Leerlingen krijgen de kans mee te lopen en de werk(plek) te ervaren. Het streven is om de leerlingen een zo realistisch mogelijke praktijkervaring op te laten doen. Indien ook dit onverhoopt echt niet mogelijk is om reden van beperkende overheidsmaatregelen of voorschriften op de werkplek, kunnen we samen op zoek naar een alternatief.

Oproep!
Enthousiast geworden en wil je bijdragen aan het bieden van toekomstperspectief aan jongeren? Meld je dan aan als Beroepsbeoefenaar! De leerlingen zijn nog op zoek naar diverse beroepen:
dierverzorger, architect, wijkagent, danser, meubelmaker, hovenier, interieurontwerper, brandweerman/vrouw, tuinarchitect, jurist, nagelstyliste, interieurbouwer, dierenarts, stewardess, onderwijzer, paardentrainer, piloot, fotograaf, kunstenaar, dakdekker, hondentrimmer, supermarktmedewerker, apotheker, goud/zilversmid, bloembinder, chocolatier, chauffeur, filiaalmanager, ambulanceverpleegkundige, heftruckchauffeur e.v.a.
Aanmelden

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord