Algemeen

Steeds meer klachten over hard rijden

Hoogeveen – De laatste jaren komen er bij de gemeente geregeld klachten binnen over te hard rijden. Dat is een moeilijk op te lossen probleem. Handhaven is een bevoegdheid van de politie; de gemeente mag dat niet doen.

Maar voor de politie heeft handhaving in de 30- en 60-kilometergebieden geen prioriteit. Wel kan de gemeente proberen het gedrag van hardrijders te beïnvloeden  door radarmetingen te doen en de automobilist via matrixborden te confronteren met zijn of haar eigen snelheid. Dat moet voor bewustwording zorgen.

ACTIES MET VVN

Ook kunnen bewoners zelf iets doen om de snelheid in hun straat of wijk naar beneden te krijgen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een website waarop een verkeersonveilige situatie kan worden doorgegeven. VVN neemt
dan contact op en bekijkt samen met de buurt welke acties er gehouden kunnen worden om de verkeerveiligheid in de straat te verbeteren. Ga voor meer informatie naar participatiepunt.vvn.nl.  foto ter illustratie

Een gedachte over “Steeds meer klachten over hard rijden

  • Een tip voor iedereen die een bekeuring krijgt in een 30 zone, Altijd bezwaar maken de 30zones voldoen haast allemaal niet aan de normen!

    Het was een leuk idee maar het werkt niet.
    Het gaan vaak vanuit het principe zelf regulatie.
    Dus voor fietsers maken ze bij oversteek plaatsen geen blok markeringen zodat de situatie zogenaamd onduidelijker is (lees aso’s nemen voorrang want zij zitten in een metalen hok en zijn veilig)

Geef een reactie