Drentstalige beurtbalkies in 26 supermarkten

Deze week zijn in 26 Drentse supermarkten beurtbalkjes op de kassaband te vinden met Drentse teksten. Streektaalorganisatie het Huus van de Taol wil zo meer Drents in het openbare leven laten zien en nam het initiatief voor deze actie.

‘Vorig jaar zagen wij onze Nedersaksische naober Martin ter Denge (van o.a. streektaalplatform Watata) dit doen in zijn woonplaats Rijssen. In twee supermarkten stonden streektaalteksten op de beurtbalkjes. Dat vonden wij zo’n goed idee, dat we onze streektaalambassadeurs en -vrijwilligers gevraagd hebben om eens te kijken of wij daar in Drenthe ook wat mee konden doen. We hadden gehoopt op een stuk of 12 supermarkten, dus dat er nu 26 meedoen, daar zijn we ‘gloepends wies’ mee,’ aldus directeur Renate Snoeijing.

Vanmorgen zijn de eerste beurtbalkjes officieel in gebruik genomen door René Brouwer van de Albert Heijn in Dwingeloo.
Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen.

De balkies kuj vanof vandage vienden bij:
Plus Huisman op Elim
Plus Cappendijck in Hollandscheveld
Coop Koolhof in Pesse
Spar in Noordscheschut
Jumbo an ‘t Ogeveine
en de AH an ‘t Ogeveine
Positief blieven mag – lachen ok

 

Dizze week bint in 26 Drentse supermarkten beurtbalkies op de kassaband te vinden met Drentse teksten. Streektaolorganisatie Huus van de Taol wil zo wat meer Drents in het openbare leven zien laoten en nam het initiatief veur dizze actie.
‘Veurig jaor zagen wij oeze Nedersaksische naober Martin der Denge (van u.a. streektaolplatform Watata) dit doen in zien woonplaots Riessen. In twei supermarkten stunden streektaolteksten op de beurtbalkies. Dat vunden wij zo’n schier idee, daw oeze streektaolambassadeurs en -vrijwilligers vraogd hebt um ies te kieken ow daor ok in Drentse supermarkten wat met doen kunden. Wij hadden hoopt op een stuk of 12 supermarkten, dus dat er nou 26 metan doet, daor biw gloepends wies met, ‘aldus directeur Renate Snoeijing.
Vanmörgen bint de eerst beurtbalkies officieel op de baand zet deur René Brouwer van de Albert Heijn in Dwingel.
Het Huus van de Taol is de streektaolorganisatie die het Drents anfietert met as doel um het een taol te laoten weden waor de gebroekers groots op bint en die de niet-gebroekers waardeert.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord