Project in Noordscheschut grijpt naast Kern met Pit Trofee Drenthe

Na een jaar hard werken om hun droom te realiseren, presenteerden vandaag ruim honderd Kern met Pit buurtprojecten de resultaten. Tijdens de Kern met Pit Dag is in elke provincie één project gekozen tot trofee winnaar.

Alle afgeronde projecten ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie de trofee én 1.500 euro extra verdiende. In Drenthe ging de winst naar Multifunctioneel Beweegpark in Peize. Om Peize leefbaarder en vitaler te maken hebben vrijwilligers een multifunctioneel beweegpark gerealiseerd, in de vorm van outdoor fitness, zodat bewoners, scholen, verenigingen, lokale bedrijven en omwonenden op een attractieve, multifunctionele en laagdrempelige manier gezamenlijk kunnen bewegen. Een prachtig initiatief!
Beweegpark Peize, winnaar Kern met Pit Trofee provincie Drenthe

Strijden voor de Gouden Pit

Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 5 juni tijdens We doen het Samen! Festival tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro.

Een boost voor buurtprojecten

Sinds de start van Kern met Pit, 42 jaar geleden, zijn er ruim 5500 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation. Dat zorgt vaak voor een enorme boost: ineens is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of die weet bij wie je moet zijn in de gemeente.

Feestverlichting/kerstverlichting Centrum/Sluis van Noordscheschut

De projectgroep in Noordscheschut had  het plan voor Feestverlichting/kerstverlichting Centrum/Sluis van Noordscheschut ingediend, maar ziet dus de Trofee aan hun neus voorbij gaan. Tijdens de donkere dagen wil de projectgroep in de feestmaanden (november/december), Noordscheschut gaan oplichten en sfeerverlichting aanbrengen in het hart van Noordscheschut. Het dorpsplein heeft al Sfeerverlichting maar het Zwarte Dijkje ( de hoofdstraat van de het dorp) nog niet. Op de foto de winnaars uit Peize 
Deel dit bericht!

Geef een antwoord