Algemeen

Nederlandse identiteitskaart vernieuwd en je kan hem ook in coronatijd aanvragen

Hoogeveen – Vanaf begin dit jaar kun je de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Deze vernieuwde identiteitskaart bevat een chip met een inlogfunctie. Daardoor kun je binnenkort inloggen met je identiteitskaart bij de Nederlandse overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds via DigiD

Inloggen met een identiteitskaart met behulp van de DigiD app geeft extra zekerheid en zorgt zo voor maximale bescherming van iemands gegevens. Om deze gegevens goed te beschermen willen organisaties de zekerheid dat gegevens altijd met de juiste persoon worden gedeeld, daarvoor is de Nederlandse identiteitskaart verder ontwikkeld en voorzien van een chip.

Activeren inlogfunctie
Je ontvangt na het ophalen van de nieuwe identiteitskaart binnen enkele werkdagen een brief van DigiD met een pincode. Met deze pincode kun je de inlogfunctie van de identiteitskaart activeren.

Deze aanpassingen betekenen niet dat je huidige identiteitskaart niet meer geldig is. Zodra jouw identiteitskaart verlengd moet worden en je een nieuwe kaart hebt aangevraagd dan ontvang je het nieuwe model.

Nieuwe pasfoto

De uitlevering van identiteitskaart, paspoort of rijbewijs gaat in deze coronatijd gewoon door bij de gemeente. Wel moet er in de gemeente Hoogeveen  online of telefonisch via 14 0528 een afspraak gemaakt worden. Op deze documenten moet een recente goed gelijkende pasfoto van maximaal 6 maanden oud op het moment van de aanvraag. Om aan deze eis te voldoen zijn een aantal erkende pasfotomakers, veelal op afspraak, geopend.

Een aantal erkende pasfotomakers in de gemeente Hoogeveen zijn: Schonewillefotografie in Noordscheschut, Marina Fietenfotografie in HollandscheveldFoto Kado De Bruine Beer en Anno Bakker in Hoogeveen.

 

Geef een reactie