foto:Pixabay
Sport

Geen verkiezingen sportgala Drenthe 2020

Het jaar 2020 stond volledig in het teken van de Corona crisis. In maart kwam de hele wereld tot stilstand, zo ook de sport. Voorzichtig werd in de zomer hier en daar de (top)sport weer in gang gezet om in oktober weer keihard tot stilstand te komen. Topsport bleef deels doorgaan, maar de competitie was in geen enkel opzicht normaal te noemen. De organisatie van het Sportgala Drenthe is dan ook van mening dat het houden van een sportverkiezing over 2020 geen eerlijke winnaars kan opleveren. De organisatie volgen de lijn van het landelijke gala en kiezen ervoor geen Sportgala Drenthe te organiseren in 2021. Wel kijken ze of er een alternatief mogelijk is.

Drenthe is trots op haar (top)sporters en het Sportgala is normaal gesproken dé gelegenheid om deze sporters in het zonnetje te zetten. Afgelopen jaar werd meer dan eens duidelijk hoe belangrijk ook de breedtesport is in Drenthe. De sportverenigingen spelen een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap, het is in veel gevallen het kloppend hart van sport en bewegen, maar vooral ook van het sociale leven van de inwoners. Dat viel afgelopen jaar volledig stil en er is nu, begin 2021, ook nog geen uitzicht op wanneer we weer mogen beginnen. Juist in deze tijd dat iedereen gedwongen thuis moet blijven is sporten en bewegen belangrijker dan ooit. Reden genoeg vinden wij om wel aandacht voor de sport in deze bijzondere tijd te hebben.

De organisatie is dan ook gaan kijken naar de mogelijkheden om juist die aandacht voor de sporters en hun prestaties te krijgen. Daarin hebben ze zich gewend tot  media partner en naamgever van de publieksverkiezing van vorig jaar: RTV Drenthe. Hoe mooi zou het zijn als begin 2021 vier uitzendingen op RTV Drenthe kunnen maken gericht op de sport? De organisatie zitten in de voorbereidende fase om een mooi tv programma te maken op de zaterdagavond (begin maart). De nieuwe lockdown en de gevolgen die dit heeft voor de sport en de (top)sporters maakt dat er nog geen definitieve datum kan worden vastgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen