Plant een boom, help vogels in de winter verplaatst naar 27 februari

27 februari hebben we een hele bijzondere activiteit voor de ‘Vogels in de Winter’. Ook in 2021 hebben de tuinvogels onze aandacht nodig en wat we ‘normaal’ doen kan op dit moment even niet. Daarom hebben we voor een andere vorm gekozen. We delen ‘doe het zelf’ tassen uit. En dat niet alleen.

Er zijn in het Sterrenpark, het Zuiderpark en in het Steenbergerpark bij het Struunhuus, een aantal IVN-vrijwilligers aanwezig die ter plekke boompjes uit gaan delen aan iedereen die een plekje heeft in de tuin. Ze geven daarbij ook informatie over de struik en de beste tips voor meer biodiversiteit in de eigen leefomgeving. In het Steenbergerpark zijn ook medewerkers van Landschapsbeheer Drenthe aanwezig,

In totaal hebben we 450 boompjes uit te delen. Vuilboom, Meidoorn en geoorde wilg. Heb je belangstelling voor een boompje, of meerdere en wil je ook de vogels in de winter helpen kom dan op zaterdag 23 januari naar een van de volgende uitgiftepunten:

  • 27 februari 13:00 tot 15:00 uur, Het Zuiderpark, bij de IJsvogel, het gebouwtje van de gemeente in het park.
  • 27 februari 13:00 tot 15:00 uur, Steenbergerpark bij het IVN Struunhuus.
  • 27 februari 13:00 tot 15:00 uur, Krakeel, bij de Stern, Satelietenlaan 21.
    Hier staan ook IVN-vrijwilligers om je verder te helpen.

We maken in 2021 een mooi begin met het vergroenen van de gemeente Hoogeveen. Iedereen mag meedoen.
Ook staan de nestkastjes klaar. Kant en klaar of bouwpakket, voor elk wat wils en voor 5 euro is het nestkastje van eigenaar gewisseld. Maar we hebben ook een ‘Vogel in de Winter’ tas. Deze tas is gratis. Op = Op.
Als we in de winter goed voor de vogels zorgen dan gaan zij ons straks weer helpen met het bestrijden van de eikenprocessierupsen.

Natuurlijk roepen we gelijk iedereen op om mee te tellen tijdens de Nationale Tuinvogeltelling op 29, 30 en 31 januari https://www.vogelbescherming.nl/in-mijn-tuin/nationale-tuinvogeltelling

Alles onder voorbehoud in verband met de huidige maatregelen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord