Inspectie tevreden over vaccinatieproces bij Treant

Het vaccineren van acute zorgmedewerkers tegen het coronavirus gebeurt goed en veilig bij Treant Zorggroep. Dat constateerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vrijdag na haar bezoek aan ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. De IGJ heeft de verantwoordelijkheid om in Nederland toezicht te houden op het goed en veilig vaccineren. Om te beoordelen hoe het in de provincie Drenthe verloopt, bezocht de IGJ Treant. 

‘De start van het vaccinatieproces was best even spannend en daarom is het extra fijn dat ook de IGJ constateert dat het vaccineren binnen Treant goed en veilig verloopt’, zegt Refik Kaplan, lid raad van bestuur. ‘Ik ben onder de indruk van de hoeveelheid werk dat in korte tijd is verricht en ik ben trots op alle medewerkers die ervoor zorgen dat het vaccinatieproces veilig en verantwoord verloopt.’

Tijdens het bezoek keek de IGJ mee in het hele vaccinatieproces. Van het gekoeld bewaren, vervoeren, gereedmaken voor gebruik, toedienen en registreren tot het monitoren van eventuele bijwerkingen na de vaccinatie. ‘De weg die de vaccins afleggen moet voldoen aan strenge eisen’, vertelt Refik. Door het toepassen van de juiste richtlijnen, materialen en een goede organisatie lieten medewerkers zien dat de kwaliteit van het vaccin in het gehele proces gewaarborgd is.

Foto: Bianca Verhoef Fotobijschrift: Refik Kaplan, inspecteurs IGJ Willeke Helthuis (links) en Monique Verheij (rechts) in gesprek met ANIOS Spoedeisende Hulp Naomi Boyd die de gezondheid van geprikte medewerkers in de gaten houdt.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Inspectie tevreden over vaccinatieproces bij Treant

  • 11 januari 2021 om 08:40
    Permalink

    Logisch, het is een omgeving waar ze dagelijks met medicijnen werken en spuiten zetten. Laat deze inspectie straks maar eens volop aan de bak gaan bij andere prik locaties die voor de gewone burger worden opgezet

Geef een antwoord