Gezondheid

GGD Drenthe start week eerder met vaccineren in Assen

De GGD’en starten eerder dan gepland met de vaccinatie van zorgmedewerkers. De aftrap in de eerste drie regio’s blijft ongewijzigd op vrijdag 8 januari.

“Vanaf het begin was ons uitgangspunt: zo snel mogelijk zorgvuldig starten. Iedereen werkte tijdens de feestdagen keihard door en we kunnen gelukkig nu verantwoord vervroegen”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepel van alle GGD’en.

Startdatum per regio

  • 8 januari Hart voor Brabant, Rotterdam en Utrecht
  • 11 januari Amsterdam, Drenthe en Haaglanden
  • 15 januari Vaccinaties in heel Nederland

Drukte verwacht bij start afspraken maken voor vaccinatie
GGD GHOR Nederland hoopt en verwacht dat er vanaf maandag 4 januari veel zorgverleners, van de verpleeg- en verzorgingsinstellingen, bellen om een afspraak te maken voor de corona vaccinatie. Daarom zetten we gedurende de dag 2.000 mensen in om afspraken te maken. Desondanks kan het gebeuren dat er piekmomenten zijn waarop de wachttijden langer zijn. Is de wachttijd lang, of komt u er niet doorheen, dan adviseren wij het op een ander moment nogmaals te proberen. Rustigere moment zijn in de regel rondom lunch- en etenstijd of aan de randen van de dag. Het callcenter is zeven dagen per week van 08.00u tot 20.00u geopend, dus iedereen die een afspraak wil maken heeft daar ruimschoots de mogelijkheid toe.

Meer informatie over de vaccinaties in januari leest u in het bericht van de GGDGHOR“ Alle seinen op groen voor 8 januari

Maandag opent grootschalig test- en vaccinatiecentrum bij TT Circuit Assen

GGD Drenthe opent maandag het grootschalig test- en vaccinatiecentrum bij het TT Circuit Assen. Vanaf 4 januari kun je hier terecht voor een gratis coronatest. Het is de eerste GGD-locatie in Drenthe waar naast de PCR-test ook de antigeentest wordt aangeboden. Later op 11 januari  januari zet GGD Drenthe de locatie ook in voor het vaccineren van zorgmedewerkers.

Op de locatie hoor je welke test je krijgt
Er is een beperkt aantal antigeentesten mogelijk per dag. Hier kun je niet vooraf een voorkeur voor aangeven. In bepaalde gevallen moet altijd de meest gevoelige coronatest worden gebruikt. Dat is de PCR-test. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je werkt of nauw contact hebt met iemand uit de medische risicogroep of wanneer je in quarantaine bent en op dag 5 kunt testen zonder klachten.

Antigeentesten worden op de locatie zelf geanalyseerd
Als eerste testlocatie in Nederland analyseert GGD Drenthe het afgenomen monster direct na de afname in speciale aangrenzende analyseruimtes. Dit versnelt het proces. Je hoort op de locatie wanneer je de uitslag kunt verwachten. De uitslag volgt momenteel meestal binnen 24 uur. Deze kun je met je DigiD inzien via coronatest.nl of ontvang je telefonisch, wanneer je die voorkeur aangaf bij het maken van de testafspraak.

Eenvoudig te bereiken met auto of OV
Het test- en vaccinatiecentrum is gemakkelijk bereikbaar vanwege de goede infrastructuur en centrale ligging aan de A28. Voor het afnemen van een coronatest is de locatie het meest geschikt om met de auto of fiets te bezoeken. Terplekke verlaat je de auto om lopend het complex binnen te gaan. Voor het ontvangen van een vaccinatie, waarbij je geen corona gerelateerde klachten hebt, is de locatie ook goed bereikbaar met het OV.

Overige testlocaties in Drenthe blijven geopend
Naast deze nieuwe locatie blijven de huidige testlocaties in Emmen, Meppel, Hoogeveen en Assen geopend. Deze locaties zijn per auto, te voet of op de fiets bereikbaar.

Maak online of telefonisch een afspraak
Voor het maken van een testafspraak ga je naar coronatest.nl (met DigiD). Je kunt ook bellen naar 0800-1202 (met je BSN-nummer). Dit landelijke nummer is dagelijks bereikbaar tussen 8.00 – 20.00 uur.

Om er zeker van te zijn dat in bepaalde situaties de meest gevoelige test wordt gebruikt, zijn er nog twee afsprakennummers:

  • Werk je of heb je nauw contact met de medische risicogroep, dan bel je altijd met het landelijke prioriteitsnummer 0800-8101. Dat is bereikbaar vanaf 7:30 -20:00 uur. Je ontvangt de uitslag alleen dezelfde dag wanneer je de testafspraak via dit nummer maakte.
  • Kwam je bij het bron- en contactonderzoek naar voren als een nauw contact of kreeg je een melding van de CoronaMelder-app, dan ontvang je op dat moment ook een speciaal afsprakennummer voor een testafspraak zonder klachten op dag 5.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: