ME moet in actie komen in Geesbrug

Drenthe- De politie is deze jaarwisseling regelmatig het doelwit geweest van geweld tijdens de jaarwisseling en is bekogeld met (zwaar) vuurwerk en flessen. Hierbij zijn gelukkig geen politiemensen gewond geraakt. Ook politievoertuigen hebben het moeten ontgelden. Door jongeren werd veel illegaal vuurwerk gebruikt (nitraat- en vlinderbommen) en er werden brandbommen/ molotovcocktails gebruikt. Verder werden weinig grote (illegale) samenkomsten gemeld.

 

GTPA

Geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners werd niet getolereerd en daar trad de politie hard tegen op. Tijdens de jaarwisseling heeft de ME om die reden meerdere keren ingegrepen en aanhoudingen verricht. Als er doelbewust vuurwerk wordt gegooid richting hulpverleners of burgers, riskeer je hen levensbedreigend te verwonden. Vervolging voor (poging tot) zware mishandeling of (poging tot) doodslag kan het gevolg zijn.

Helaas is de politie  gedurende de nacht meermaals het doelwit geworden van dergelijke aanvallen.  Naast politiemensen, waren ook politie-eigendommen het doelwit van geweld.

Inzet Mobiele Eenheid (ME) in Noord-Nederland

Drenthe

In Geesbrug moest de ME in actie komen omdat de brandweer werd bekogeld met zwaar vuurwerk door een groep van 30-40 personen. Daar zijn twee personen voor aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden aankomende tijd niet uitgesloten.

Autobranden in Hoogeveen

In de nieuwjaarsnacht waren er wederom een aantal autobranden te betreuren. In Hoogeveen ontstond brand in een auto aan de Calkoenstraat, Albert Steenbergenstraat ,Trompstraat en Algol

De brandweer moest in Hoogeveen ook een aantal keer uitrukken voor vreugdevuurtjes. In Elim zijn blusploegen bezig geweest om een schoorsteenbrand aan de Dorpsstraat te blussen.

Naast de branden zijn er meldingen van vernielingen. Video: Meternieuws

Deel dit bericht!

Geef een reactie