Tijdens Oud en Nieuw geen treinen vanaf 20.00 uur

Zoals elk jaar geldt er een bijzondere dienstregeling met oud en nieuw. Op 31 december rijden er vanaf ongeveer 20:00 uur geen treinen meer, behalve treinen die de rit naar de eindbestemming nog af moeten maken. De eerste treinen gaan op 1 januari om 01.00 uur weer rijden. Check voor vertrek altijd de reisplanner.

Sinds oktober rijdt de NS met  een aangepaste dienstregeling met 90% van de treinen. Dat blijft ook zo in het nieuwe jaar. Daarom rijden bij de opstart van de dienstregeling op 1 januari om 01:00 uur alleen de nachttreinen tussen Rotterdam en Utrecht. In de ochtend wordt de dienstregeling verder opgestart. Wel rijden de treinen zoals op een zondag.

Bij de NS vinden ze het belangrijk dat de collega’s de mogelijkheid hebben om de jaarwisseling thuis te vieren. Daarbij leert de ervaring dat de meeste mensen om 20.00 uur ’s niet meer reizen. Ook verwachten ze, gezien de oproep van de overheid om alleen met het openbaar vervoer te reizen als het noodzakelijk is, en de huidige reizigersaantallen, niet veel reizigers in de trein op oudjaarsavond.

Deel dit bericht!

Geef een reactie