Gezondheid

Weekoverzicht: aantal coronabesmettingen daalt, maar is nog steeds zorgwekkend hoog

Het aantal coronabesmettingen daalt, maar is nog steeds zorgwekkend hoog. Dat geldt ook voor het ‘vindpercentage’ – het aantal positieve testuitslagen ten opzichte van het aantal testen. De belasting van de zorg blijft onverminderd hoog. Mogelijk is komende week ook het effect zichtbaar van besmettingen tijdens de kerstdagen. Daarom is het advies van de GGD om extra aandacht te hebben voor het naleven van de coronamaatregelen. ‘Drenten voor elkaar’.

Aantal besmettingen
Het aantal corona-besmettingen in Drenthe was de afgelopen week 1.592. Dat is 8% minder dan vorige week. Het vindpercentage is iets afgenomen van 12,1% naar 11,5%.
Het relatieve aantal per 100.000 inwoners is gedaald van 352 naar 322.

Het verloop van het aantal positieve testen in Drenthe, de omliggende regio’s en landelijk van de afgelopen week is samengevoegd in een grafiek.

In de leeftijdsgroep 50-54 jarigen was het aandeel besmettingen het hoogst (9,9%), gevolgd door de groep 45-49 jarigen (8,4%) en 20-24 en 60-64 jarigen (beide 7,7%).
Bij tweederde van de gevallen is de waarschijnlijke bron van besmetting bekend. De meeste besmettingen vonden plaats in de thuissituatie (47%), gevolgd door besmetting tijdens bezoek van/bij familie of vrienden (22%) en werksituaties (16%).

Ziekenhuisopnames
De druk op de ziekenhuizen blijft onverminderd groot. De afgelopen week zijn 9 mensen met COVID opgenomen in de ziekenhuizen in Drenthe (vorige week 13). Op 28 december lagen 30 patiënten op de verpleegafdeling (vorige week 22). Het aantal patiënten op de IC is gelijk gebleven met 10.

Testen
De GGD voerde de afgelopen week 10.503 testen uit, 17% minder dan vorige week. Meestal kun je dezelfde dag nog terecht en volgt de uitslag de volgende dag.

Zie ook de landelijke rapportage over de afgelopen week op rivm.nl.

en: drentenvoorelkaar.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: