Noodverordening niet uitgesloten tijdens oud en nieuw

Hoogeveen – Burgemeester Karel Loohuis laat aan rtv Drenthe weten een noodverordening tijdens de jaarwisseling in de gemeente Hoogeveen niet uit te sluiten.

“Maar daarvoor moeten we kijken hoe de ontwikkelingen zich voordoen” laat Loohuis weten.  Hier nu al beslissingen over te nemen vind de burgemeester  nog te vroeg aangaande het onderzoek dat op dit moment plaatsvind door de politie. Maar alle opties worden nog open gehouden.

Gisteravond hebben er in Hoogeveen meerdere autobranden plaatsgevonden. Op dit moment is er sprake van zes autobranden en drie pogingen.

De politie kreeg rond 20.00 uur de melding van een eerste autobrand aan de Lomanlaan in Hoogeveen. Daarna volgden meerdere meldingen van autobranden in Hoogeveen. In totaal is er sprake van zes branden  (Lomanlaan, Zuidwoldigerweg (2), van Echtenstraat, Vos van Steenwijklaan en de Bilderdijklaan) en drie pogingen (aan de Piet Soerstraat, de Leeuweriklaan en de Schutstraat).

Onderzoek
De politie gaat uit van brandstichting, maar om dit met zekerheid te kunnen zeggen doet de forensische opsporing uitgebreid sporenonderzoek. Daarnaast is er uiteraard contact met de eigenaren van de auto’s en doen we een buurtonderzoek om te achterhalen of iemand iets gezien of gehoord heeft ten tijde van de autobranden of vlak ervoor of erna. In het onderzoek worden ook camerabeelden bekeken. Heeft u een camera rondom uw woning of erf waar mogelijk iets op te zien is wat te maken kan hebben met de brand? Dan vragen we u die veilig te stellen en met ons te delen. Dit kunnen bijvoorbeeld ook beelden zijn van verkeer wat langs rijdt rond het tijdstip van de branden.

Hollandscheveld
Naast de autobranden in Hoogeveen is er ook brand geweest in een schuur aan de Kerkhoflaan in Hollandscheveld. Wij hebben op dit moment geen concrete aanwijzingen dat hierbij sprake is van brandstichting.

Informatie
Het onderzoek loopt volop. Uiteraard wordt er gekeken of en wat het verband is tussen de autobranden. Op dit moment is er nog niet iets te zeggen over de vermoedelijke dader(s). Het is dan ook nog niet duidelijk of het om één of meerdere personen gaat. Heeft u iets gezien of gehoord op of in de omgeving van deze locaties? Heeft u verdachte situaties of gedrag opgemerkt rondom het tijdstip van de brand? In onderstaand overzicht ziet u waar de autobranden hebben plaatsgevonden. Als u informatie heeft die mogelijk van belang kan zijn voor ons onderzoek, neem dan contact met ons op via 0900-8844 of via het meldformulier. Informatie kan ook altijd anoniem gedeeld worden via Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000. Ziet u iets verdachts en is het nog gaande? Bel dan met 112.

Foto: Freddie Prins

Deel dit bericht!

Geef een antwoord